Két aranyat hozott a Mikulás Bohák-Debreczeni Évának

Bohak D Eva og

A 2023-as év utolsó díjugrató versenyén több mint száz lovas és százhúsz ló előtt nyitotta meg kapuit a Nemzeti Lovarda, így szinte családias hangulatban zajlottak a versenyszámok.

Pénteken tizenkét versenyszám várta a lovasokat. 90 centiméteren a Gyöngyösi Melani – Corina (Csömöri LTKE), a kezdő lovasok között a Rebman Hanna – Atlanta (VILIMI LSE), a 100 centiméteres nyitott versenyszámban a Lázár Kitti Odett – Balou (Rider Coaster LE) páros szerezte meg a győzelmet.

Az ötéves lovak között a román színekben versenyző Jakab Áron által lovagolt Vigo’s Son kapta a legjobb értékelést, míg a hatéves lovaknál Sjarlei nyergében szerezte meg az első helyet.

A 110 centiméteres nyitott versenyszámban Tóvári Eszter és Frenetic (Fabiancsics Horses SE) teljesítette a leggyorsabb hibátlant a tíz akadályt és tizenegy erőkifejtést felvonultató pályán. Ugyanezen a magasságon az amatőr lovasok között a Szakács Noémi – Idill párosnak (Viktor-i Sportegyesület), 115 centiméteren pedig a Tamás Csaba – Caillou 48 (Vighhorsesse) szólt a taps.

21 lovaglást láthatott a közönség a 120 centiméteres versenyszámban. A nyitott kategóriában kiskunhalasi győzelem született Füzér Gábor és Iggy Stardust 2 jóvoltából, a fiatal lovasok között pedig újabb győzelmet húzott be a Fabiancsics Horses SE-nek Csiszárik Petra és Harper.

Fuzer Gabor Iggy Stardust
Füzér Gábor - Iggy Stardust

15 lovas indult 130 centiméteren. Az első helyet Bognár Dóra szerezte meg Calli Top (Viktor-i Sportegyesület) nyergében, Göttler Vilmos és Jégvirág csak tizedmásodpercekkel csúszott a második helyre, harmadik Jakab Áron és CO2 Z.

Bognar Dora Calli Top
Bognár Dóra - Calli Top

100 centiméteres magasságon, a nap legnépesebb mezőnyével indult a szombati versenynap. A nyitott versenyszámban a Krucsó Lovasklub színeiben versenyző Gyalog Luca Szófia – Qu De L’isle páros szerezte meg az elsőséget, a kezdő lovasok között Faragó-Kovács Sofia Kristiina és Tangó (Torda Köböre LSE) kiemelkedő, 8,4 stílusponttal állt az élre.

Az öt- és hatéves éves lovaknél ismét Jakab Áron lovai, Vigo’s Son, illetve Sjarlei zártak az első helyen.

Az ifjúsági korosztály 110 centiméteres stílusversenyében Németh István tanítványa, Király Loren és Colame (Némethy Bertalan Alapítvány) 8,4 stílusponttal zárt az első helyen, második 8,3 ponttal a Petrus Olívia – Venom, harmadik 8,2-vel a Jung Lili – Bloom Aquarelle páros. Ugyanezen a magasságon a nyitott versenyszámban Ruisz Lilla és Kahlua (Champions Team LKE) zárt az élen. Tizedmásodpercek döntöttek a második és harmadik hely sorsáról. A sorrend: Sandra Bacmaňáková – Catooscha, Szabó Lea Szófia – Cont Jumping Star. Az amatőr mezőnyben újabb győzelmet könyvelhetett el a Ruisz Lilla – Kahlua páros, második Fábiáncsics-Nagy Andrea és Sarah, harmadik Szabó Krisztina és Hattrick II.

Ruisz Lilla Kahlua
Ruisz Lilla - Kahlua

120 centiméteren Bohák-Debreczeni Évának és Malle Babbe F nevű heréltjének (Champions Team LKE) szólt a taps, majd Nagy Vivien – Cornettaga PS és Váry Domonkos – Puding szerezték meg a dobogós helyeket. A fiatal lovasok legjobbja Kisgergely Kata Csenge és Calira (E.Pandora Vamos) (Diósgyőri VTK) volt.

125 centiméteres magasságon két fázisban, megszakítás nélkül megrendezett versenyszámban Reisz Panna jött, látott és győzött. A Castilia Kft. lovasa az első helyet Exalta, a másodikat Cortano 5 nyergében szerezte meg. Szabó Krisztina és Hattrick II egy újabb harmadik helyet könyvelhetett el.

A napot egy 135 centiméteres, kétfázisos, megszakítás nélküli versenyszám zárta. Az első helyet egy gyors hibátlannal Bohák-Debreczeni Éva szerezte meg, ezúttal Cortezzel. Második Jakab Áron és CO2 Z, harmadik Fábiáncsics Gábor és Convey.

Bohak Debreceni Eva Cortez
Bohák-Debreczeni Éva - Cortez

Fotó: Tokodi Tícia/Tic Photo

Kapcsolódó cikkek
Kommentek