Minden győzelem más és más - interjú a Díjugrató Világkupa nagydíjának győztesével

GP20201129 og

11 ország 65 lovasa 119 lóval érkezett a Nemzeti Lovardába a november végén zárt kapuk mögött megrendezett CSI**-W Világkupára. A verseny zárónapjának legrangosabb versenyszáma a 145 centiméteres magasságon megrendezett nagydíj volt, ahol a győzelmet Weinhardt Virág szerezte meg.

Az alappályán sok kiváló lovaglást láthatott az online közvetítés közönsége, a 39 indulóból tízen jutottak be az összevetésbe, köztük három versenyző hazánk képviseletében. Végül egyedül Weinhardt Virág volt az, aki egy igazán tökéletes pályát bemutatva tudott annyi időt nyerni az összevetésben, hogy övé legyen a jobb időeredmény.

A Nagydíj győztesét a Riderline kamerája előtt Bakó Bianka, a Magyar Lovassport Szövetség Díjugrató Szakágának nemzeti titkára kérdezte.

Weinhardt Virág megannyi sikert szerzett már a magyar díjugrató sportnak, számtalan versenyen képviselte hazánkat kimagasló eredménnyel. Viszont az idei szezonban nem volt olyan sikeres, mint ahogy megszoktuk korábban, így ez a nagydíj győzelem, és az előző napi negyedik hely a Világkupa Kvalifikációs számban remek lezárása az évnek. Hatalmas gratuláció illeti, hiszen ezek tekintélyt parancsoló eredmények a hazai díjugrató sportnak.

Videó: Urbán Zoltán
Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina - Lovasfotó.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek