Mester és tanítványa győzött 135 centiméteren

Gottler og 231125

Több mint 170 lovassal és 270 lóval startolt el az év utolsó előtti versenyhétvégéje a Nemzeti Lovardában.

A pénteki nap első versenyszámában, 90 centiméteren két BLK-s lovas zárt az élen, a győztes Benedek Nóra Laura és River Side, második Demeter Zsófi és Pinox.

100 centiméteren a kezdő lovasok legjobbja Horváth Eszter és Dior (Csömöri LTKE) volt 8,2 stílusponttal. Az ötéves lovak mezőnyében 7,9 pont is elég volt a győzelemhez, ezt Kalán Róbert szürke kancája, Balou Mary szerezte meg Búza Krisztiánnal. Az ideális időre rendezett nyitott számban Fábiáncsics-Nagy Andrea és For Chacco (Fabiancsics Horses SE) zárt az élen.

110 centiméteren az ifjúsági korosztályban Janik Attila tanítványának, H. Nagy Emmának szólt a taps, aki Hopefullyt lovagolta. A nyitott mezőny legjobbja a Takács Zoltán – Kolin páros (Vincellérvölgyi LSE) volt, az amatőröknél Tóth Zsófia és All You Need Is Love PS (Krucsó Lovasklub) aratták le a babérokat, a hatéves lovaknál pedig győzött a Burucs Barna által bemutatott Pessoa VDL 8,20 stílusponttal.

Burucs
Burucs Barna - Pessoa VDL

120 centiméteres magasságon Szotyori Nagy Kristóf és Santorini (Prosper LK) teljesítette a leggyorsabban hibátlanul Karádi László pályáját, maga mögé utasítva a Bandi Zsanett – Quinadore és Búza Krisztián – Miss Chocolate IC párosokat. A fiatal lovasok között Szuhai Gyula tanítványa, Koltai Zorka és Rádiháza Garnier zárt az élen.

Szotyori
Szotyori Nagy Kristóf - Santorini

130 centiméteres magasságon zárult a versenynap. Az utolsó pénteki tiszteletkört Krucsó Szabolcs vezette Di Caprio DH Z nyergében, a dobogós helyeket pedig a Baumann Bori – G-Dia (Prosper LK), valamint Bohák-Debreczeni Éva – Cortez párosok szerezték meg.

Krucsó
Krucsó Szabolcs- Di Caprio DH Z

Szombaton az első, 100 centiméteres nyitott versenyszám után Borbás Ildikónak és Rádiháza Hógolyónak (Colonado Lovasiskola SE) szólt a taps. A kezdő lovasok között prosperes győzelem született Kattra Sárának köszönhetően, aki Diabolót lovagolta.

Az ötéves lovak mezőnyében ezúttal Siska József Johnnie Walker VDL apaságú ménje, Jackpot SJ szerezte meg az elsőséget Bandi Zsanett-tel.

A 110 centiméteres ifjúsági versenyszámban Vass Fanni TM Centella (Hevesi SE Lovas Baráti Kör) nyergében kiemelkedő, 8,5 stílusponttal nyerte a számot. Benedek Adél és Levante szintén szép, 8,3 pontja ezúttal a második helyre volt elég. Holtverseny alakult ki a harmadik helyen: a Soós Lara – Timpex Jupiter és Schmid Tamara – Timpex Nexus párosok egyaránt 8,2 stíluspontot kaptak teljesítményükre.

Vass fanni
Vass Fanni - TM Centella

A hatéves lovaknál duplázott a Burucs Barna által lovagolt Pessoa VDL, ezúttal 8,4 pontos eredménnyel. Második az ifj. Szabó Gábor által bemutatott Five Star Conference Z, harmadik Jármy Tibor és Million Rose.

A 110 centiméteres nyitott versenyszámban Búza Krisztián tanítványa, Pillár-Bán Csenge és Uniqe nevű lova (Cseszterlint LKE) végzett az élen, megelőzve a prosperes Baumann Bori – Shusha MNM és Körtvélyessy Péter – Carmen párosokat. Ugyanezen a magasságon az amatőr lovasok között Szabó Krisztinának sikerült megszereznie a győzelmet Hattrick II nyergében, majd Fábiáncsics-Nagy Andrea – Sarah és Borzáné Sári Enikő – Jangce a további sorrend.

A 120 centiméteres nyitott versenyszám vonzotta a legtöbb lovast, 49 induló párost számlált a mezőny. A leggyorsabb hibátlant Bandi Zsanett hozta Quinadore-ral (Diósgyőri VTK), a páros közel hat másodpercet vert a mezőnyre. Második Esztergályos Kata és Diora (Prosper LK), harmadik egy másik diósgyőri páros, Vándor Zsófia és Casallco Du Lys SZ.

Bandi
Bandi Zsanett - Quinadore

125 centiméteren ifj. Szabó Gábornak és a For Feeling apaságú For The Moment szerezte meg az elsőséget, a dobogós helyeken a Gáncsos Péter – Electra, Németh Viktória – Rádiháza Görögtánc párosok végeztek. A fiatal lovasok mezőnyében a Némethy Bertalan Alapítvány párosa, Bodnár Annabell és Identity teljesítette a leggyorsabb hibátlant.

Szabó
Ifj. Szabó Gábor - For The Moment

A nap utolsó versenyszámában 135 centiméteres akadályok várták a 27 induló párost. A győzelmet a mezőny nagyöregje, olimpikonunk, Göttler Vilmos zsebelte be hűséges kancájával, Jégvirággal, második tanítványa, Bohák-Debreczeni Éva és Cortez. Ifj. Szabó Gábor és XIXO Borgia a harmadik helyen zárták a napot.

Göttler
Göttler Vilmos - Jégvirág

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek