Idén is Kiskunhalason az Öregfiúk Országos Bajnoksága

Benocz spury ugro

A Hirling József Lovasparkban rendezik meg a díjugrató sport egyik különleges eseményét, az Öregfiúk Díjugrató Országos Bajnokságát. A szeptember 21-22-én megrendezésre kerülő Máchányszky Gyula Regionális Díjugrató Döntő kereteit használhatják ki a veterán lovasok. A kétnapos verseny első, szombati napján 18 órakor versengenek a szenior lovasok az országos bajnoki címekért egyéni és csapat kategóriában.

Nem először házigazdája a veteránok bajnokságának Kiskunhalas. Az elmúlt évben is a Hirling Lovaspark adott otthont az idősebb, de versenyezni kész magyar díjugratók megmérettetésének. Sokan vannak szerencsére és a közönség rendkívüli módon élvezi a különleges hangulatú lovas show-t.

A versenyigazgatói székben a jól ismert sokszoros magyar bajnok, egykori válogatott olimpikon és a katonai világjátékok győztes díjugratója, Varró József foglal helyet, a zsűri elnökének szerepét a szintén sokszoros válogatott és olimpikon, Tuska Pál vállalta.

A verseny elbírálása egyéni és csapatversenyben történik. A lovasokra minimum nyolc, maximum tíz 100 centiméter magas akadály vár, amit teljesíteniük kell. A számot egyszeri összevetéssel rendezik, hibátlan lovaglások esetén összevetés dönti el a végső sorrendet és a magyar bajnoki címet egyéniben és csapatban is.

A tavalyi veterán OB-t Benőcz Tamás nyerte Spury-val, egy bátor és magabiztos összevetéssel, második lett Kiss Zoltán Roy Kinggel, harmadik Zsoldos Attila TT Pandorával.

A lovasok bemutatása már a pályabejáráskor, 17 órakor elkezdődik. Ilyenkor ők maguk beszélnek pár mondatot magukról, a versenyről és az ellenfelekről. A versenyt követő eredményhirdetés után fogadást tart a résztvevő lovasoknak, csapatvezetőiknek, szövetségi kapitányoknak a VIP teraszon a rendező Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület. Este nyolc órától pedig a rendező által biztosított közös vacsorával, beszélgetéssel zárul az Öregfiúk Országos Bajnoksága.

Fintageza
Finta Géza

Írta: Kovács Iván

Kapcsolódó cikkek
Kommentek