Benőcz Tamás volt a legjobb a szenior lovasok között

Benocztamas Kiemelt

A XXXV. Tenyészverseny második napjának legnagyobb közönségérdeklődését kiváltó száma az öregfiúk döntője volt. Tizenegy nevezés érkezett ebben a versenyszámban, amit Tuska Pál olimpikon kommentálásában tekinthettek meg a kilátogató nézők. A közönség üdvrivalgása közepette lovagoltak pályára a szeniorok, akik kockázatos, ám elegáns pályákkal igazolták, hogy öreg lovas nem vén lovas.

Az alappályán nyolc hibátlan lovaglás született, akik között izgalmas összevetésben dőlt el a bajnoki cím sorsa. Az egykori Dózsás Kiss Zoltán sokáig vezetett Roy Kinggel, de végül Benőcz Tamás átvette a vezetést Spury-val. A dobogó harmadik fokára Zsoldos Attila állhatott fel, aki TT Pandorát lovagolta.

"Én a klasszikus lovasiskola képviselője vagyok. Nem is lehetek más koromnál fogva. Olyan mesterektől tanultam, akik az alapoktól kezdve mindent, amit tudtak átadtak" - mondta Benőcz Tamás. "Bár sokat változott a díjugrató sport, de a legfontosabb, a társ, a ló azért maradt az, ami volt évszázadokkal ezelőtt is, és aki jól kezeli, az megtalálja a számítását. Ez egy csapatmunka, a ló és a lovas közötti összhang optimális megteremtése a feladat. Nekem sikerült most a legjobban, az egyébként igen felkészült mezőnyben. A fűtől nem kell félni, ez az igazi otthona a díjugratásnak. Csak meg kell nézni Aachent, ami ma is a legrangosabb versenyek egyike és füvön zajlik."

Benocz Tuska

Fotó: Halasmédia

Kapcsolódó cikkek
Kommentek