Teltház előtt zajlott a magyar díjugratók élménybeszámolója a világbajnokságról

Szabogabor Weg Kiemelt

Szeptemberben három magyar lovas képviselte hazánkat Amerikában, a FEI Lovas Világjátékokon. Hatalmas előrelépés volt ez országunk díjugratói számára, hiszen az 1990 óta négyévente megrendezett verseny történetében másodjára tudott hazánk csapatot kiállítani. A csapat tagjai ifj. Szabó Gábor volt Timpex Bölcsésszel, Horváth Balázs Zordonnal, és Krucsó Szabolcs Chacco Blue II-vel. A versennyel kapcsolatos élményeiket és tapasztalataikat osztották meg a fiúk egy kötetlen beszélgetés keretein belül a Tenyészverseny pénteki napján Kiskunhalason.

Sokan voltak kíváncsiak a magyar díjugrató válogatott élménybeszámolójára péntek este, ahol finom őszköszöntő vacsorával vendégelték meg a szervezők a közönséget. Katona Linda és Szebényi Dániel moderálása mellett lehetett kérdezni a csapat tagjaitól, illetve Németh István szövetségi kapitánytól, és Szabó Magdus, Lapos Réka és Pál Dominika lóápolóktól.

Először egy diavetítésben mutatták be az Amerikában készült képeket, majd a lovasok kint teljesített pályáikat elemezték végig. Egybehangzó vélemény volt, hogy rendkívül nehezek voltak a pályák, még ilyen kaliberű versenyhez képest is. A körülményekkel mindenki elégedett volt, a Florance hurrikán okozta bonyodalmakból a verseny során nem sokat lehetett észrevenni.

Szóba kerül az újdonsült világbajnok, Simone Blum is, aki fantasztikus teljesítményt nyújtva magabiztosan utasította maga mögé a rutinosabb lovasokat. Szabi testvére, a Németországban élő Krucsó Balázs mesélt kicsit a lovas hölgyről, illetve hogy a nyugati országokban hogyan működik a fiatal tehetséges lovak felversenyeztetése.

A beszélgetés során lovasaink köszönetet mondtak segítőiknek, a szakágnak és a tulajdonosoknak, akik lehetővé tették ezt az álmot számukra, hogy világbajnokságon lovagolhassanak. A jövőbeli tervekkel kapcsolatosan még nem tudtak konkrétumokat mondani, de egy kis pihenő után a párosok a fedeles versenyekkel folytatják a szezont.

Borítókép: Paul Xia

Kapcsolódó cikkek
Kommentek