A mezőny első harmadában ifj. Szabó Gábor és Timpex Bölcsész

Szabogabor Weg Kiemelt

Rendkívül szoros versenyt hozott az első díjugrató versenyszám a Lovas Világjátékokon. A győzelmet a svájci Steve Guerdat szerezte meg. A magyar lovasok kiváló teljesítménnyel kezdték meg szereplésüket, ifj. Szabó Gábor és Timpex Bölcsész a 36. helyen zárt a 124 fős mezőnyben.

A vadászugratással kezdődött meg a díjugrató versenyek sora a Lovas Világjátékokon. A 124 lovast számláló mezőnyben rendkívül szorosan alakultak az eredmények, hiszen az első és az ötvenedik lovas ideje között mindössze tíz másodperc különbség volt.

A győzelmet az utolsó előttiként induló svájci Steve Guerdat szerezte meg a svéd tenyésztésű Biancával gyors, 76.33 másodperces lovaglással.

Második a brazil Pedro Veniss, aki Quabri de l'Isle nevű lovával 76.68 másodperc alatt teljesítette a pályát. A harmadik helyet az ausztrál Rowan Willis szerezte meg Blue Movie nyergében (76.95 másodperc). Negyedik Marcus Ehning és Pret A Tout, ötödik Martin Fuchs és Clooney, a kolumbiai Carlos Enrique Lopez Lizarazo és Admara pedig a hatodik helyen zárták az első versenynapot.

A magyar lovasok nagyszerűen lovagoltak ebben az igen erős világbajnoki mezőnyben. Az első kvalifikációs versenyszám legjobb magyar lovaglását, ifj. Szabó Gábor mutatta be, aki a magyar tenyésztésű Timpex Bölcsésszel 83.42 másodperc alatt teljesítette a 155 centiméteres pályát. A nyíregyházi lovas a kettesugrás meredekénél egyet hibázva a 36. helyen végzett.

Krucsó Szabolcs Chacco Blue II-vel és Horváth Balázs Zordonnal szinte egyformán teljesítettek, egy minimális vízbelépési hibával két különböző kombináció „A” eleménél hibáztak, így a 94., illetve a 95. helyen zárták a napot.

A versenyzők a teljesítményük alapján kalkulált pontokat továbbviszik a következő versenyszámba.

Tovább a teljes eredménylistára >>

A vadászugratás éllovasai és legemlékezetesebb pillanatai:

A második kvalifikácós versenyszámot csütörtökön 20 órától közvetíti az Eurosport.

Forrás: Díjugrató Szakág

Borítókép / Foto: Paul Xia
Képgaléria: FEI/Martin Dokoupil

Kapcsolódó cikkek
Kommentek