Portugál siker az EXIM Nagydíjban

Rl Exim Kiemelt

A Longines FEI Nations Cup™ Jumping of Hungary CSIO5* Budapest szombati napjának legrangosabb versenyszáma a 140-160 centiméteres EXIM Nagydíj volt. A 30.000 eurós díjazású szám minősítő pontokat adott a 2018-19-es világkupa sorozat áprilisi döntőjére Göteborgba, így különösen nagy tétje volt a résztvevők számára.

A verseny igazi nemzetközi összevetést hozott, a tíz összevető lovas között nyolc különböző nemzet képviseltette magát, köztük hazánk is. Az összevetésben a legtöbb hibát a hatodik ugrás, egy matt fekete meredek okozta, amit ráadásul nappal szemben kellett megugrani, így mindössze négy hibátlan lovaglás született.

A történelem ezúttal ismételte önmagát, hiszen két évtized után újra portugál lovasnak szólt a himnusz, hiszen Luis Sabino Goncalves bizonyult a leggyorsabbnak a kilenc éves Dominka Van De Lucashoeve (Cardento 933 / Chin Chin) nyergében. Szoros versenyben egy másodpercen belüli időeredménnyel szerezte meg a második helyet a lengyel Wojciech Wojcianiec. A norvég Geir Gulliksen a harmadik helyen zárt. A legjobb magyar eredményt Fazekas István érte el a Nagy Antal tulajdonában álló Walterral (Mythos / Justboy), a páros a nagyszerű kilencedik helyen végzett.

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Kapcsolódó cikkek
Kommentek