Belga lovas törte meg az amerikai fölényt reiningben

Bernardfonkweg1200

A belga színekben versenyző Bernard Fonck történelmi sikert ért el reiningben a Lovas Világjátékokon. What A Wave nyergében elképesztő 227 pontos teljesítményével maga mögé utasította az amerikai csapat aranyérmes tagjait, Daniel. L. Hust és Cade McCutcheont, megszerezve az első egyéni aranyérmet az amerikai kontinensen kívülről a szakág történetében.

Íme Bernard Fonck és What A Wave győztes programja:

Az Egyesült Államok állandó dominanciája ezzel kicsit megingani látszik, de csapatban így is sorozatban harmadjára állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára. Az amerikai különítményt a 18 éves Cade McCutcheon vezette nagyapja lovával, Custom Made Gunnal, egyéni bronzéremmel folytatva a családi hagyományt, hiszen édesapja 2010-ben nyert aranyat, édesanyja pedig négy évvel ezelőtt volt ezüstérmes.

Cademccutcheon1200
Cade McCutcheon és Custom Made Gun

Belgium csapata immár harmadjára végzett ezüstérmes pozícióban. Az egyéni győztes Bernard Fonck (a borítóképen) mindannyiszor részese volt ennek a sikernek feleségével, Ann Poels-szal egyetemben, aki ezúttal a 13. helyen végzett egyéniben.

A dobogó harmadik fokára Németország csapata állhatott fel, ezzel megszerezve első érmét a Lovas VIlágjátékok történetében.

A reining versenyszám képekben:

Forrás: Tryon2018

Fotó: FEI/Liz Gregg, Christophe Tanire

Kapcsolódó cikkek
Kommentek