Magyar bajnokot avattak a nemzetközi western versenysorozatban

Szalontaiog

Újabb western sikernek örülhetünk: a Cseh és Szlovák NCHA nemzetközi  versenysorozatban bajnoki címet szerzett Szalontai Zoltán.

Október végén háromfős magyar csapat képviseltette magát a csehországi Morinában megrendezett nemzetközi cutting versenyen. A magyar különítmény tagjai Szalontai Zoltán, Katona Imre, és Farkas Csaba voltak. Ez a verseny a Cseh és Szlovák NCHA versenysorozatának záró fordulója is volt egyben, ahol kihirdették a sorozat év végi bajnokait is.

A magyar csapat tagjai Szalontai Zoltán, Katona Imre, és Farkas Csaba voltak

A versenysorozat öt fordulóból állt, az egyik etap a Hortobágyi Lovasnapok keretein belül zajlott. Az év folyamán összesen tíz nemzet lovasai szálltak harcba az összesített bajnoki címekért, amelyek közül a Limited 2000$ (azon lovasok versenyszáma, akiknek az össznyereménye még nem haladta meg a 2000 dollárt) kategóriában egy magyar lovas, Szalontai Zoltán gyűjtötte az év folyamán a legtöbb pontot, ezzel az övé lett a bajnoki címmel járó övcsat.

A bajnoki címmel járó övcsat

A verseny szombati napján egy tanácskozásra is sor került, melyben szó esett a versenysorozat jövőjéről, illetve egyéb nagyszabású tervekről. A megbeszélés teljes egyetértésben zajlott a résztvevő országok képviselői között, és az összefogásnak köszönhetően nagyszabású fejlesztések várhatóak, amik még magasabb szintre emelhetik ezt a szakágat a közép-európai régióban. Ezzel kapcsolatban a hivatalos bejelentés decemberben várható, de az már biztos, hogy a jövőben Magyarország egyenrangú félként fog részt venni ebben a szervezetben.

Írta: Szalontai Virág

Fotó: Vera Markova és Farkas Csaba

Kommentek