Díjlovaglás: kétszeres német győzelem Tryonban

Weg Nemetcsapat Kiemelt

A díjlovasok számára váratlan hirtelenséggel, a tervezettnél egy versenyszámmal hamarabb véget ért a verseny az idei Lovas Világjátékokon. A lezajlott versenyszámokban a dobogó legfelső fokára mindkét alkalommal német lovasok állhattak fel.

A Lovas Világjátékok (FEI World Equestrian Games™) csütörtöki napján a díjlovasok a csapat érmekért szálltak harcba Tryonban, Észak-Karolinában. Végül Németország győzedelmeskedett, és vihette haza az aranyat, míg az Egyesült Államok a második, Nagy-Britannia csapata pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Svédország mindössze 0,2%-kal lemaradva végzett a negyedik helyen.

A csütörtöki csapat győzelem után Isabell Werth pénteken újabb aranyérmet nyert a 14 éves Bella Rose hátán a díjlovaglás második napján, a Nagydíj Speciálban. Werth lélegzetelállító lovagolást mutatott be, közel öt százalékkal megelőzve a második helyen végző Laura Graves-t aki az Egyesült Államokat képviselte.

Mögöttük végzett a négy évvel ezelőtti győztes, illetve a 2016-os olimpiai bajnoka, Charlotte Dujardin, aki első nagy sikerét érte el új négylábú partnere, a 9 éves Mount St John Freestyle hátán 81,489 százalékos pontszámmal.

Innen a legjobb tizenöt versenyző jutott volna tovább a díjlovaglás utolsó versenyszámába, az eredetileg vasárnapra kiírt zenés kűrbe, amit a rendkívüli időjárásra, a Florence hurrikán utózöngéjeként lezúduló esőre való tekintettel nem tartottak meg.

Forrás: FEI

Kapcsolódó cikkek
Kommentek