Kiegyensúlyozott minősítő Kiskunhalason

K Khalas 2206 og

Pünkösd hétvégéjén rendezett Országos Minősítő és Felkészítő Díjugrató Versenyt Kiskunhalason a Hirling József Lovaspark.

A négyévszakos pályán rendezett háromnapos eseményen 507 startot láthatott a közönség, a 38 versenyszám során (ebből nyolc felkészítő versenyszám).

Június 3-án, pénteken vette kezdetét az Országos Minősítő és Felkészítő Díjugrató Verseny Kiskunhalason. A lovasokat jól felkészített pálya és felkészült rendezőgárda fogadta a dél-alföldi lovasközpontban. Az időjárásra sem lehetett panasz. A kissé fülledt időben mérték össze tudásukat az ország sok pontjáról érkezett lovasok, de az időjósok előrejelzésével ellentétben a versenyt elkerülték a zivatarok.

A nyolc felkészítő számot mindhárom napon a kora délelőtti időszakban rendezték, amelyeken nyitott kategóriákban is pályára lehetett lépni, ízlelgetve a talajt, kipróbálva a lovakat. A pályaépítő, Karádi László és segítői a kategóriáknak megfelelő nehézségű pályákat épített. Karádi László egyébként versenyen kívül ki is próbálta a pályát, hogy megtapasztalja gyakorlatban tervezői munkáját.

A három nap során voltak triplázó győztes párosok. Kiemelendő Burucs Borbála (Viktor-i SE), aki mind a három nap során megnyerte az 5 éves lovak versenyét Mia Nia nevű lovával. Sasi Glória (Equest-Sport LC) Cayenne nevű lovával a felkészítő számokban lett háromszor győztes, de Mitosszal is begyűjtött egy elsőséget. A felkészítő körökben Kovács Henri (Morris LSE) különböző lovaival négyszer diadalmaskodott. Nagy Sándor (Határőr Dózsa SE) is duplázott Cassilana KS-sel a felkészítő számokban.

A lovak versenyében a már említett 5 éveseknél mindent vivő Burucs Borbála mellett, a 6 éves lovak versenyében (120 cm) pénteken Kovács Henri (Morris LSE) Roxette-tel, szombaton Búza Krisztián (Cseszterlint LKE) Marshamallow M-mel nyerte a kört.

A legmagasabb akadályokkal nehezített versenyeken, a pénteki 125 centiméteres nyitott körben Búza Krisztián Erlina nevű lovával nyert, szombaton ezt a sikert megismételte a Cseszterlint LKE lovasa. Ezen a napon Carismóval egy 120 centiméteres kört is nyert, így ő is a triplázók közé került.

Szombaton, a 130 centiméteres, időre rendezett nyitott számban Kovács Henri és Roxette győzött. A számban a fiatal lovasok kategóriáját Kiss Lizanna (Mórahalmi LSE) Agropoint Cojanóval hozta az első helyen.

A verseny utolsó napján délután került sor az egész sorozat legmagasabb akadályokkal nehezített versenyszámára, a 135 centiméteres nyitott körre, amit egyszeri összevetéssel rendeztek. Hibátlan eredmény nem született. Az elsőséget az alappályán 4-4 hibapontot begyűjtő Zajzon András (Riverside LSE, OB De Bognár) és Tóth Martin (TM Lovasok SE, Jegenye) közötti hibátlan összevetés döntötte el, amit Zajzon András oldott meg gyorsabban, így övé lett az elsőség.

A vasárnapi 125 centiméteres kört Biharvári Attila (B&H Lovas Klub) BH Gladiátor Spring nyergében nyerte a leggyorsabb hibátlannal.

Rózsahegyi Róbert, a verseny igazgatója elégedettségének adott hangot. „Kiegyensúlyozott versenyt láthatott a közönségünk, az időjárás is kedvezően alakult. Jó főpróbája volt ez a verseny a július 22-24-e közötti Champinátus első fordulójának, ahová nagy szeretettel, gazdag díjazással és szórakoztató kiegészítő programokkal várjuk a lovasokat.”

Írta: Kovács Iván
Fotó: Katusné Gudmon Kata

Kommentek