Az első női díjugrató, aki a Világjátékokon lett világbajnok

Simoneblum Weg Kiemelt

Simone Blum beírta magát a történelembe: a Lovas Világjátékok történetében elsőként nyert női lovasként díjugrató világbajnoki címet.

A németek fiatal tehetsége, Simone Blum beírta magát a díjugrató sport történelmébe, amikor verőhiba nélkül teljesítette a díjugrató döntőt Tryonban, ezzel első nőként egyéni aranyérmet nyerve a Lovas Világjátékok történetében.

A rendkívül izgalmas döntőben Simone Blum két fantasztikus pályát lovagolva kivételes kancájával, DSP Alice-szel, esélyt sem hagyott riválisainak. Egyedüli párosként teljesítették végig verőhiba nélkül a világbajnokság összes pályáját, így tetemes fölénnyel utasították maguk mögé a közel 130 fős mezőnyt.

A fiatal, mindössze 29 éves hölgy idén megnyerte a Német Bajnokságot, ezzel kiérdemelve a jogot a tryoni indulásra, viszont ilyen eredményre senki sem számított. Ez volt ez első nagy nemzetközi bajnoksága, ami nem is végződhetett volna jobban.

A Budapesti CSIO nagydíjának győztese, az osztrák Max Kühner szinte végig a második helyen vezette a bajnokságot, de az utolsó pályán két verőhibát vétve lecsúszott az ezüstérmes helyről, így Martin Fuchs lépett a helyébe Clooney-val, a bronzérmet pedig a szintén svájci Steve Guerdat vehette át Biancával.

Egyéni végeredmények:

  1. DSP Alice - Simone Blum (GER)
  2. Clooney - Martin Fuchs (SUI)
  3. Bianca - Steve Guerdat (SUI)
  4. Clinta - McLain Ward (USA)
  5. Admara - Carlos Enrique Lopez Lizarazo (COL)
  6. Chardonnay - Max Kühner (AUT)
  7. Irenice Horta - Lorenzo de Luca (ITA)
  8. Cold Play - Fredrik Jönsson (SWE)
  9. Timon d'Aure - Alexis Deroubaix (FRA)
  10. Zeremonie - Laura Kraut (USA)

Forrás: FEI, Longines Timing

Fotó: FEI/Martin Dokoupil

Kapcsolódó cikkek
Kommentek