Bejutottak díjugratóink a barcelonai döntőbe

Rl Nemzetekdija Og

Teltház előtt zajlott a Longines FEI Nations Cup™ Jumping of Hungary CSIO5* Budapest legjobban várt versenyszáma, a 200.000 euró összdíjazású Nemzetek Díja.

A versenyt a Nemzetközi Lovasszövetség (FEI) elnöke, Ingmar De Vos is megtisztelte látogatásával, első alkalommal ellátogatva Magyarországra.

A nemzetközi szinten legmagasabb minősítéssel rendelkező pályaépítő, Werner Deeg egy remekül lovagolható, de a végeredményt egyértelműen eldöntő pályát álmodott meg. A 160 centiméteres pályán 15 erőkifejtés várta a lovasokat, amit a versenyzőknek kétszer kellett teljesíteniük mindössze fél órás különbséggel a kánikulai melegben, ami komoly megterhelés volt a párosoknak.

Az osztrák lovasok hat hibátlan pályával megnyerték a versenyszámot. A verseny három dupla hibátlan lovaglása közül kettőt a Marcus Wallishauser által vezetett csapattól láthatott a közönség, mégpedig Julia Houtzager-Kayser és Felix Koller remek teljesítményének köszönhetően, de a csapat két másik tagja, Christian Rhomberg és Max Kühner is hozzátettek egy-egy hibátlant a végeredményhez.

Nationscup Kiemelt

A Németh István szövetségi kapitány által vezetett magyar csapat végig kiegyensúlyozott lovaglással mindkét fordulóban egyaránt jól szerepelve szerezte meg a második helyet.

Krucsó Szabolcs és Chacco Blue II. egy hibátlan pályával, és a második körben a kettes számú sárga meredeken egy szerencsétlen verőhibával zárta a számot, ami a páros egyetlen verőhibája volt az egész versenyen. Ifj. Szabó Gábor és Timpex Bölcsész az első körben egy verőhibával és a második körben egy gyönyörű hibátlannal járultak hozzá a magyar sikerhez. Hugyecz Mariann lovának sérülése miatt ifj. Kövy András ugrott be a csapatba tartalékként Heurékával de a páros két-két verőhibás teljesítményével bebizonyította, hogy van helyük ebben a mezőnyben. Legrutinosabb Nemezetek Díja lovasunk, Horváth Balázs zárta a sort Zordonnal, első körben egy hibátlannal, második körben pedig egy verőhibával bebiztosították a csapat második helyét még a szám vége előtt.

Nationscup H

Ezzel az eredménnyel pedig a magyar válogatott történelmi sikert ér el, hiszen az osztrákokkal együtt kijutott az október 5-7. között megrendezésre kerülő Nemzetek Díja sorozat döntőjébe, Barcelonába, amire nem volt még példa idáig.

A norvég különítmény végzett a harmadik helyen, az egyik esélyesként induló Portugália végzett a negyedik, Csehország pedig az ötödik helyen, Lengyelország 24, Görögország 38, Bulgária 52 hibaponttal zárta a versenyt.

Kihívásokkal teli ősz vár a magyar válogatottra, hiszen szeptemberben a csapat az Egyesült Állomokba utazik a világbajnokságra, majd október elején pedig Barcelonában kell helyt állniuk a Longines FEI Nations Cup™ döntőjében.

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Kapcsolódó cikkek
Kommentek