Európai díjugrató körkép a főszerepben magyar lovasokkal

Ifjszabog Tbolcsesz Kkhalascsi2019

Három nyugat-európai nagyváros rangos díjugrató versenyén is eredményesen szerepeltek a magyar lovasok június első hétvégéjén.

Lisszabon: CSIO-n a magyar válogatott

Első alkalommal jutott el a magyar felnőtt válogatott teljes csapattal Portugália CSIO-jára. A lisszaboni gyepen a magyar lovasok közül csütörtökön Horváth Balázs szerepelt a legeredményesebben Zordonnal, a páros a 150 centiméteres pályán hibátlan teljesítménnyel kvalifikálódott a Nagydíjra.

Péntek este tizenegy ország lovasai álltak starthoz a Nemzetek Díja versenyszámban. Németh István szövetségi kapitány a Horváth Balázs - Zordon, ifj. Szabó Gábor - Timpex Bölcsész, Fazekas István - Walter és ifj. Kövy András - Heuréka összeállítású csapatot indította, de a magyar lovasok ezúttal nem tudtak bekerülni a második fordulóba. A vizesárok és az azt követő feladatok fogtak ki a lovasokon. A legjobb eredményt ifj. Kövy András érte el tizenhárom hibaponttal. Az alapvető célt azonban teljesítették a magyar lovasok, eredményükkel bekerültek a Nemzetközi Lovas Szövetség Nemezetek Díja divízió II-es csoportjának fináléjába. A hazai közönség nagy örömére portugál győzelem született a kilencvenkilencedik lisszaboni CSIO-n.

A vasárnap délutáni Nagydíjban ifj. Szabó Gábor Timpex Bölcsésszel egy kis palánknál begyűjtött verőhibájával négy hibaponttal teljesítette a 160 centiméteres pályát. A portugálok folytathatták az ünneplést, hiszen a londoni és dortmundi nagydíjak harmadik helyezettje, Rodrigo Giesteira Almeida GC Chopin'S Bush nyergében megnyerte az 50.000 eurós versenyszámot.

Lisszabon
Kép forrása: Díjugrató Szakág

Hamburg: az első magyar lovas a híres Ugróderbyn

Kilencvenedik alkalommal rendezték meg a legendás Hamburgi Ugróderbyt. Idén első alkalommal tudott magyar lovas kvalifikálódni, hogy teljesítse a világ leghosszabb díjugrató pályáját. Ifj. Tóth László a tizenegy éves pej Quanticoval tizenkét hibaponttal a helyezést érő tizenkettedik helyen végzett a harminckét lovast számláló mezőnyben. A Derbyben két hibátlan lovaglás született, győzött és így már többszörös győztes a német Nisse Lüneburg Cordilloval, megelőzve Shane Breent, aki Can Ya Makant lovagolta.

Hollandia: Törő Csongor brillírozott

A hollandiai Wierdben rendezett utánpótlás CSIO-n egyéni lovasként Törő Csongor képviselte Magyarországot. Az Észak-Németországban élő Krucsó Balázsnál készülő gyermek válogatot lovas a csehországi és ausztriai CSIO-k után ezúttal is nagyszerű eredményeket ért el. Csongor a 130 centiméteres Nemzetek Díja egyéni értékeléses versenyszámában Chaccoval hibátlanul teljesített és a harmadik helyet szerezte meg, majd a Nagydíjban Chacco Boy nyergében hibátlan összevetéssel második helyen végzett az ötvenkét fős mezőnyben.

Torocsongor Chacconl
Törő Csongor és Chacco a Nemzeti Lovardában - Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Forrás: Díjugrató Szakág
Borítókép: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek