Dömse Tamás ötödik a fiatal lovas Európa-bajnokság vadászugratásában

Dijugratok vilamoura2021 og

Nyolcvanhárom páros állt starthoz a portugáliai Villamoura-ban az utánpótlás díjugrató Európa-bajnokság fiatal lovas kategória 145 centiméteres vadászugratásában. A mezőnyben a világban ismert lovas dinasztiák tagjai, mint például a brit Whitakerek, az ír Allenek, a belga Conterek képviselői is nyeregbe szálltak, sőt több olyan fiatal lovas is szerepelt az indulók közözz, akik ötcsillagos felnőtt nagydíjakban is már sikert sikerre halmoztak. A magyar lovasok azonban ebben az előkelő társaságban is megmutatták, hogy van helyünk egy Európa-bajnokságon.

A 35. helyen startoló Dömse Tamás Conquistador nyergében nagyszerű pályát lovagolva az élre ugrott és egy ideig vezetett az Európa-bajnoki elődöntőben. A versenyszám végén a Baranya megyei lovas ötödikként zárt, minimális különbséggel lemaradva a győztes angol Jodie Hall Mcateer mögött. Dömse Tamás mellett a téli sérüléséből nyárra már csúcsformába lendült Szuhai Péter is kimagaslót teljesített és Tanjával verőhiba nélkül, egy villámgyors pályával az összetett 14. helyen végzett. A magyar válogatott harmadik fiú tagja, Jármy Vince JB Koronaőrrel egy verőhibája ellenére is a középmezőnyben végzett, míg Alasztics Aliz Concordia HB-vel és Bognár Dóra Calli Toppal is teljesítették az Európa-bajnoki pályát.

A kontinensviadal első versenyszámaként rendezték az ifjúságiak 140 centiméteres vadászugratását, ahol több mint száz 14-18 év közötti lovas állt starthoz. A győzelmet a belga Evelyne Putters szerezte meg, és az elvárásoknak megfelelően két magyar hölgy lovasunk is szép pályát mutatott be. Kiss Lizanna Cashflow nyergében hiba nélkül lovagolva, a győztestől egy verőhibán belül lemaradva 3,44, míg Janik Anna Zordonnal 4,25 hibaponttal várta a folytatást. Az ifjúsági mezőnyben további két magyar lovas, Tóth Balázs Rolfs Royce és Takács Petra Conor Pass nevű lovaikkal is teljesítették az elődöntő technikás pályáját.

Forrás: Díjugrató Szakág

Kapcsolódó cikkek
Kommentek