Kettőből kettő: újabb GP fordulót nyert ifj. Szabó Gábor

Gp2 Felnott Ifjszabog 1200 Hk

A Digi TV kamerái és népes nézőközönség előtt zajlott az év második Grand Prix fordulója Budapesten a Nemzeti Lovardában.

Jármy Vince három másodperces fölénnyel győzött az U25 GP-ben

Az budapesti Grand Prix záró napján a 25 év alatti korosztály utolsó előttiként mutatkozott be a felnőtt kategóriához hasonló nehézségű 140 centiméteres pályán az U25 GP-ben. A 350.000 forintos összdíjazású fináléban tizenhat lovas állt rajthoz, akik közül mindössze hárman tudták hiba nélkül teljesíteni az alappályát.

A tavalyi év fiatal lovas magyar bajnoka, Jármy Vince három másodperces fölénnyel nyerte meg az összevetést a család saját tenyésztésű lova, a nyolc éves JB Koronaőr nyergében. A páros már számos versenyen bizonyított: a 2018-as Fiatal Lovak Világbajnokságán tizenkettedik helyezést értek el, ami az eddigi legjobb magyar eredmény. Második helyen a bábolnai GP nyolcadik helyezettje, Unger Fanni végzett Anna nyergében, megelőzve Füzér Flórát, aki a mindössze hét éves Chiarát lovagolta.

Leggyorsabb négy hibapontos lovaglással a negyedik helyezett Rell Adrián lett Charterrel, ötödik pedig a bábolnai győztes, Mráz Tamás és Cariba Dam. Hatodik helyen Zsiga Vendel zárta a versenyt Bravo Ragazzo nyergében.

Jarmyvince 201905Gp2
Jármy Vince és JB Koronaőr

Ifj. Szabó Gábor Bábolna után Budapesten is győzni tudott

A 1,5 millió forint összdíjazású, 150 centiméteres Nagydíjban huszonöt páros állt rajthoz, akik közül hárman tudták hibátlanul lelovagolni a Karádi László nemzetközi pályaépítő által megálmodott alappályát.

Az elsőként induló ifj. Szabó Gábor villámgyorsan teljesítette az összevetést Lord Classic nevű lovával, amit az utána következők nem is tudtak felülmúlni, ezzel megnyerte a budapesti GP fordulót. Így a maximális 20 ponttal várja a harmadik etapot, hiszen már Bábolnán is nyerni tudott, méghozzá másik lovával, Timpex Bölcsésszel. Budapesten egész hétvégén nem talált legyőzőre, a GP mellett a további három legmagasabb versenyszámban is győzni tudott.

Az összevetésben négy hibapontos teljesítménnyel Vándor Zsófia végzett a második helyen Quintussal, megelőzve a 2018-as budapesti CSIO csapat ezüstérmesét, ifj. Kövy Andrást Heurékával.

Az alappályán a leggyorsabb négy hibapontos teljesítménnyel a negyedik helyet érdemelte ki Búza Krisztián Floyd nyergében, mögötte pedig ifj. Máté István végzett Chacrinue-val. A hatodik helyezettnek járó szalagot Faluhelyi Ádám vehette át, aki Contha Rouet-et lovagolta.

A Díjugrató Grand Prix sorozat harmadik, záró fordulójának a kiskunhalasi Hirling József Lovaspark ad otthont augusztusban.

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek