Összevetésben dőlt el a GP győzelem sorsa az amatőr és a gyermek lovasoknál

Nemethviktoria 1200 Hk

Az év második Grand Prix fordulóját rendezték Budapesten a Nemzeti Lovarda szabadtéri pályáján. Az amatőr és a gyermek lovasok fináléjában összevetés döntött a helyezésekről.

Az amatőr kategóriában a kvalifikációs számok után huszonhét páros állt rajthoz a fináléban, ahol a Díjugrató Szakág által biztosított 150.000 forintos pénznyereményért szállhattak harcba a lovasok.

A Karádi László által épített 120 centiméteres alappályát hét lovas tudta hibátlanul teljesíteni, viszont egy lovas visszalépett, így végül hat páros jutott be az összevetésbe. A győztes kiléte egészen az utolsó lovaglásig bizonytalan volt, hiszen mindenki remekült teljesítettés sorra hozták a jobbnál jobb időeredményeket. Az ügetőn már rendkívüli eredményeket elért hajtó, Németh Viktória (a borítóképen) ezúttal lóháton is bizonyított. Rádiháza Görögtánc nevű lovával nem bízta a győzelmet a véletlenre, hiszen pontosan két másodperces előnnyel ért célba a többszörös amatőr bajnok Debreczeni Évához képest. A második helyen végző hölgy edzője Göttler Vilmos. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Sáli Gábor tanítványa, Kalános Éva állhatott fel, megelőzve Reisz Fannit Carynával. Ötödik helyen végzett Nagy Evelin és Tristan, hatodikon pedig a Bábolnai GP győztes Baumann Bori.

Gulyasdominik
Gulyás Dominik

Az amatőr lovasok után a gyermekeké volt a főszerep, akik 125 centiméteres magasságon versenyeztek a vasárnapi fináléban a Horze Lovasáruház által felajánlott 200.000 forint értékű tárgyjutalmakért.

Az alappályát ketten tudták hiba nélkül teljesíteni, így közöttük dőlt el a Grand Prix győzelem sorsa. Az összevetésben elsőként induló, Bertók Viktor által felkészített Gulyás Dominik minden lehetséges helyen rövidített, így egy gyors, ámde négy hibapontos pályával zárta a versenyt. Füzér Gábor tanítványa, Kiss Lizanna ezek után a biztos hibátlan taktikáját folytatta, viszont lova, Gina Rosina verőhibát vétett az összetett ugrás B eleménél, ami a második helyet jelentette számukra. A leggyorsabb négy hibapontos teljesítménnyel ifj. Szuhai Gyula végzett a harmadik helyen Lawisangost lovagolva, megelőzve a bábolnai ezüstérmest, Kelemen Zsolt Pétert és Chester 91-et.

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek