Csehországban nyert Nemzetek Díját a magyar fiatal lovas válogatott

Dijugratas Illusztracio Pixa 1200

A Prága melletti Zduchovicében péntek késő délután tíz év után ismét Nemzetek Díja győzelmet szerzett a magyar fiatal lovas válogatott. A magyar lovasokat sem az eső, sem a szél nem zavarta, tizennégy hibapontos összteljesítménnyel, Németországot és Csehországot megelőzve az első helyen végeztek.

Ifj. Kövy András utánpótlás szövetségi kapitány csapatából ezúttal kimaradt a 2018-as Európa-bajnokság két hőse, Weinhardt Virág és ifj. Lázár Zoltán, de az új összeállítás is sikeresnek bizonyult, nagyszerű lovaglásokkal emlékezetes siker született. Hollé Sára Clintusszal 1-0, Reisz Panna Excel SB 13-9, Markó Sándor Enjoyjal 0-4 és a záró lovas, Jármy Vince Zeusszal az első fordulóban hiba nélkül lovagolt.

Az ifjúsági válogatott is kitűnően szerepelt, Németország mögött, tizenhat hibaponttal holtversenyben Csehországgal a második helyen végzett a kilenc csapatos mezőnyben. A legeredményesebb magyar lovas az élete első Nemzetek Díját lovagló Dömse Tamás volt, aki Conquistadorral dupla hibátlannal bizonyította, hogy van helye a magyar válogatottban. Alasztics Aliz új kancájával, Concordia HB-vel 8 és 4 hibaponttal lovagolt, Szuhai Péter Lamborghinivel az első pályán tudott hibapont nélkül maradni. A 16 éves Janik Anna 4 és 8 hibaponttal segítette ezüstérmes pozícióba az ifjúsági kvartettet.

Délelőtt a gyermek korosztályban két magyar csapat is starthoz állhatott, ahol házigazdák mögött végeztek a magyar lovasok. A legjobb teljesítményt, a dupla hibátlant Kiss Lizanna Quipara Z-el és Törő Csongor Chacco Boyjal mutatta be. Emellett két magyar tiszta hibátlan pálya született: az első fordulóban Ferencz Dalma Da Si Joliyval és a második fordulóban Jármy Kinga Ludwiggal teljesített hibátlanul.

Gratulálunk a lovasoknak, lótulajdonosoknak, edzőknek és persze a szülőkek!

Forrás: Díjugrató Szakág
A borítókép illusztráció. Kép forrása: Pixabay

Kommentek