Timpex Center és Cesanne elbúcsúzott

Timpexcenter Kiemelt

Két régiós döntő - két klasszis ugróló utolsó versenye. Timpex Center és Cesanne elbúcsúzott a versenypályák közönségétől szeptember utolsó hétvégéjén.

Timpex Center: a karakteres bajnok

Timpex Center 2003-ban született sárga mén, tenyésztője Tárbály István, tulajdonosa a Timpex Kft. Apja a kétszeres olimpiai bajnok Dobels Cento, anyja Hargita Hajadon. Már csikókorában felhívta magára a figyelmet temperamentumával, ugróstílusával, óvatosságával, de karaktere miatt belovaglása nem volt zökkenőmentes. Első versenyén pedig nem is tudott starthoz állni, ugyanis nem tudták felszerszámozni.

Pályafutását Molnár Róberttel kezdte, már versenyzése első évében több győzelmet szerzett. Később ifj. Szabó Gáborhoz került, vele 20 versenyt nyert, többek között az ötéves mének döntőjét Mezőhegyesen. Hétévesen Szűcs Zoltánnal szerzi a győzelmeket és helyezéseket, nyolcévesen pedig Budapesten egy nemzetközi gyermek nagydíj második helyezettje. Az elmúlt években Csuka Balázzsal versenyzett.

Régiójának egyik legeredményesebb lova, a régió minden jelentős versenyét megnyerte legalább egyszer, az első régiós bajnokság győztese. Többször nyert kitartásos magasugratásban, volt megyei bajnok, az Electrolux Nagydíj és az Aranykapu Kupa győztese, Hajdúszoboszló, Gyöngyös és Kenderes város díjának győztese. 95 startból 70 alkalommal ért el helyezést, 46 alkalommal dobogós volt.

Lovasa mindig biztos lehetett benne, hogy lehet rá számítani, ellenfelei pedig abban, hogy Centerrel mindig számolni kell.

Timpexcenter 2
Fotó: Mikó Bernadett

Cesanne: legyőzhetetlen volt gyermektől a fiatal lovas kategóriáig

Cesanne 2002-ben született, Contender - Cor de la Bryere származású holsteini herélt. Krucsó Szabolcs révén került Magyarországra és 2009 őszén 7 évesen került Bagyánszky Gabriellához. Legnagyobb eredményeit Szotyori Nagy Kristóf keze alatt érte el.

Bagyánszki Gabriella és Cesanne 2010 tavaszán vettek részt első nemzetközi versenyükön Manerbióban, gyermek kategóriában, ahol a negyedik napon 115 centiméteres magasságon második helyezést értek el. Ebben az évben részt vettek a Franciaországban megrendezett korosztályos Európa-bajnokságon, ahol a magyar csapat tagjaként a negyedik helyezést érték el. Ezután a korosztályos Championátuson a serdülő B kategóriában a dobogó második fokára juttatta el lovasát. Ebben az időszakban Benőcz Tamás készítette fel a párost. A következő két évben Csaszni Barbarával és Krucsó Ferenccel dolgoztak

2011-ben a Kiskunhalason megrendezett Országos Bajnokságon az ifjúsági kategóriában második helyezést értek el. Cesanne tagja volt annak az ifjúsági csapatnak, amely a Wiener Neustadtban megrendezett CSIO ifjúsági kategóriájának Nemzetek Díját megnyerte.

2012-ben a Budapesten megrendezett CSIO-n a magyar ifjúsági válogatottal az első helyet szerezték meg. Ugyanebben az évben Cesanne részt vett az Ebreichsdorfban megrendezett korosztályos Európa-bajnokságon ifjúsági kategóriában. Az Országos Bajnokságon az ifjúsági kategória összesítettjében a harmadik helyet érte el, a Wiener Neustadtban megrendezett fedett pályás CSIO ifjúsági Nemzetek Díjának második helyezettje.

2013-ban a lamprechsthauseni EB minősítőn a Nemzetek Díja ifjúsági kategóriájában a második helyet szerezték meg. A Pezinokban megrendezett CSIO versenyszámban szintén csapatban második helyezést értek el.

2014-ben a fedett pályás döntő fiatal lovas kategóriájának második helyezettje. A Lamprechsthausenben megrendezett EB minősítő ifjúsági Nemzetek Díjának, illetve nagydíjának ötödik helyezettje. A budapesti CSIO ifjúsági kategória elődöntőjének győztese, a Nemzetek Díjában a magyar ifjúsági válogatottat két hibátlan pályával segítette a dobogó második fokára, a Nagydíjban egyéni hatodik helyet szerzett. Az Országos Bajnokság ifjúsági kategóriájának másodjára is ezüstérmese volt.

2015-ben a Fedett Pályás Döntő fiatal lovas kategóriájának a negyedik helyezettje. A lamprechsthauseni Európa-bajnokság minősítőjén a fiatal lovas kategória Nemzetek Díjában ötödik helyezést értek el. A Budapesten megrendezett Gróf Széchenyi István Emlékverseny nagydíjában hatodik helyezést tudott elérni. Cesanne tagja volt a wiener neustadti Európa-bajnokságon résztvevő magyar fiatal lovas csapatnak.

Cesanne2
Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Boldog nyugdíjas éveket kívánunk nekik!

Kommentek