Ifj. Szabó Gábor harmadszor is országos bajnok

Ob 2024 1200

A FIAT Országos Bajnokság csúcspontja vasárnap jött el. A Lipicai Lovas Stadionban Németh Zoltán pályaépítő 150-155 centiméteres pályával várta az ország legjobb felnőtt díjugratóit.

A szorosnak indult verseny végeredménye egyértelmű volt. A DEAC színeiben versenyző ifj. Szabó Gábor Mezőhegyes Chabalával 0,3 hibaponttal érkezett a döntőbe és mindkét pályát hibátlanul teljesítve magabiztosan lett pályafutása során harmadszor egyéni felnőtt bajnok. Ezüstérmes a döntő második pályájának első sárga okszerénél hibázó Szuhai Péter, aki Casino Royal Z-el 6,35 hibapontot gyűjtött össze. Bronzérmes a vasárnapi két pályát a bajnokhoz hasonlóan verőhiba nélkül teljesítő Krucsó Szabolcs, aki az Agropoint Kft. Catonelével megérdemelten állhatott fel a dobogóra.

Az egész évben magabiztosan teljesítő D-Team lovasklub versenyzője, Dömse Tamás Conquistadorral most is jól szerepelt, negyedik lett, megelőzve a mezőny legfiatalabb lovasát, ifj. Szuhai Gyulát és fedezőménjét, Perthy Jacksont. A felnőtt díjugrató bajnokság hatodik helyén ifj. Tóth László végzett Rádiháza-Echoval. Hetedik lett a Lovassport Kft. fedezőménjével, Cornetto Du Lys-szel a döntő B pályáján hibátlanul teljesítő Horváth Balázs, nyolcadik a Dér Tibor tulajdonában lévő King Cornet PGO-val a mezőny legtapasztaltabb lovasa, Füzér Gábor.

A hagyomány idén sem szakadt meg, hiszen a 2,2 millió forintos pénzdíjak és különdíjak mellett a győztes, ifj. Szabó Gábor most is átvehette a győztesnek járó FIAT 500 Hybrid személygépkocsit Megyeri Gábortól, az F Automobil Kft. márkacsoport igazgatójától, és a stadionban tett is egy tiszteletkört.

A 2024. évi felnőtt díjugrató bajnokság bajnokának és helyezettjeinek Dallos Gyula miniszteri biztos, Cseri Dávid, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad igazgatója, Schlezák Melinda, a Díjugrató Szakbizottság elnökségi tagja és Juhász Tibor a versenybíróság elnöke gratulált.

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Császár Fotó

Kapcsolódó cikkek
Kommentek