Gyermek díjugrató válogatottunk Nemzetek Díja győztes Ausztriában

Dijugratas Illusztracio Pixa1200 X

A Salzburg melletti Lamprechsthausenben csütörtökön vette kezdetét a hagyományos díjugrató utánpótlás CSIO, ahol a hatalmas mezőnyben a magyar válogatott is starthoz állt.

A pénteki nap az ifjúsági korosztály Nemzetek Díjával kezdődött. A népes mezőnyben a magyar válogatott (Szuhai Péter - Lamborgini, Alasztics Aliz - Chablis, Dömse Tamás - Conquistador, Janik Anna - Back Home) sajnos nem került a második fordulóba.

Késő délután a Csehországban győztes, de ezúttal átalakult összeállításban lovagló fiatal lovas csapatért izgulhattunk, akik az igazán erős kilenc csapatos Nemzetek Díjában bejutottak a második körbe, ahol helytálltak a 145 centiméteres pályákon. A verseny nehézségét mutatja, hogy az első fordulóban a közel ötven lovaglásból egyetlen tiszta hibátlan sem született.

A magyar csapat legjobbja Weinhardt Virág volt, aki Chiclanával 5 és 4 hibaponttal lovagolt. Reisz Panna új lovával, Cortanoval is nagyszerűen debütált, hiszen mindkét fordulóban szép képet mutatva, 9 és 4 hibaponttal értek célba. Csapatunk további két lovasa két szürkével egy-egy körben tudott hozzátenni a végső eredményhez, ifj. Lázár Zoltán Fülessel az első körben kilenc, Hollé Sára Clintusszal négy hibaponttal lovagolt. A győzelmet Németország válogatottja szerezte meg, Magyarország hat hibaponttal lemaradva a bronzérmes pozíciótól az ötödik helyen végzett.

Szombaton került sorra a gyermek korosztály, ahol a tizenegy csapatot felvonultató mezőnyben Nyugat-Európa szinte összes meghatározó nemzetének válogatottja ott volt. Ifj. Kövy András utánpótlás szövetségi kapitány ismét bizonyította nagyszerű csapatmenedzseri érzéket, amelynek eredményeképpen felcsendült a gyermek válogatott győzelmének tiszteletére a magyar himnusz. Három tehetségünk, Jármy Kinga - Ludwig, Kiss Lizanna - Eliana és Törő Csongor - Chacco nemcsak a Nemzetek Díja mindkét fordulójában, hanem a Nagy-Britannia elleni összevetésben harmadszorra is nulla hibaponttal lovagolt. Ifj. Szuhai Gyula Lawisangosszal volt a kieső eredmény mindkét körben.

Gratulálunk!

A borítókép illusztráció. Kép forrása: Pixabay

Kommentek