Kánikulai versenyhétvége a Tattersallban

Tati061920 og

Igazi nyári idő fogadta a június 18-20. közötti hétvégén a Nemzeti Lovardában versenyző mintegy 170 lovast.

A hétvégét a 90 centiméteres nyitott versenyszám nyitotta meg, ahol a győzelmet Babinszki László és Gago Z nevű lova szerezték meg. A kezdő lovasok 100 centiméteres magasságon tesztelhették tudásukat, itt a Viktor-i Sportegyesület lovasa, Petrus Olívia és Venom bizonyult a legjobbnak 8,4 stílusponttal. A szintén 100 centiméteres magasságon zajló nyitott versenyszámban Németh Viktória és Conmiro Illusion (Gerje LSE) hozták a legjobb időt. Az ötéves lovak között diósgyőri győzelem született, Bandi Zsanettnek és Lancaster BMG nevű ménjének szólt a taps.

Az ifjúsági korosztály legjobbja 8,3 stílusponttal a Kim Yura Charlotte – Bognár Hamis (Equipark LK) páros volt, őket követte a Némethy Bertalan Alapítvány versenyzője, Bodnár Annabell For The Moment nevű kancájával, harmadik pedig Vidoven Lili és Desdemona.

A 110 centiméteres nyitott versenyszámban Hegedüs Kristóf és Kurszán (Csikós és Tsa. Kft.) szerezték meg a győzelmet a leggyorsabb hibátlannal, majd Kovács Ádám – Timpex Junior és Füzér Gábor – It’s a Gamble volt a további sorrend a dobogón.

Kiskunhalasi győzelem született az amatőr lovasok között a Tóth Noémi – Cherish The Moment párosnak köszönhetően, második Klacsán Adrienn és Clarimo, harmadik Rajnai Csilla és Joker Zambesi.

Mindössze tizenegy páros indult a 6 éves lovak mezőnyében. A tiszteletkört végül Lehotai Máté és Kaaij CHS (Fábiáncsics Horses SE) vezethették, a második helyen Füzér Gábor és Baluna Blue PS végzett, harmadik pedig a román színekben versenyző Jakab Áron és Sputnik.

A 120 centiméteres nyitott versenyszámban – ahogy azt már megszokhattuk a párostól – ismét brillírozott Göttler Vilmos és Jégvirág, majd következett a tanítvány, Bohák-Debreczeni Éva Cortez nyergében. Az ukrán Radion Redko és Legion a harmadik helyet tudták megszerezni.

130 centiméteren ifj. Szikszai Lajos és Ariane 413 (BL Armentum LSE) volt a legjobb, Técsy Attila és Nikidam Breaker épp csak hajszálnyi időkülönbséggel csúszott a második helyre, harmadik Nagy Sándor és E-Inception.

PC szikszai
Ifj. Szikszai Lajos – archív fotó

Napsütésből a szombati versenynapon sem volt hiány. A nap első tiszteletkörét Horváth Béla Bence és Szedervölgyi Cedric (Csömöri LTKE) vezette a 100 centiméteres nyitott versenyszámot követően. Bodnár Annabell és It’s a Gamble épp csak hajszálnyi időkülönbséggel csúszott a második helyre, megelőzve a Dömök Tímea – Cézanne párost.

A kezdő lovasok mezőnyében szinte ismétlődött a pénteki sorrend: ismét a Viktor-i Sportegyesület lovasa, Petrus Olívia szerezte meg a győzelmet, de ezúttal Starthago nyergében, másodikként pedig ismét Schäffer Róza és Aramisz-B zárta a megmérettetést. A harmadik helyen ezúttal Kölcsey Virágnak és Can’t Stop Vh Scheefkasteel Z nevű lovának szólt a taps.

27 startot láthatott a közönség az ötéves lovak mezőnyében. A mezőny legjobbja 8,30 stílusponttal DB GI Citsun lett Debreceni Fannival. Bandi Zsanett és Lancaster BMG a második helynek örülhetett, a dobogó alsó fokát pedig Babinszki László és Meru hódították meg.

Az ifjúsági korosztályban a Simonpuszta NLHE párosa, Jandó Balázs és Icato 8,40 stílusponttal szerezte meg az első helyet, Kim Yura Charlotte és Bognár Hamis teljesítménye ezen a napon a második helyre volt elég, harmadik Sárosi Réka Noémi és Flash Dance.

A 110 centiméteres nyitott versenyszámban Kiss Jennifertől és Bahartól láthatta a közönség a leggyorsabb hibátlant, Csuka Balázs és Timpex Jamaica három másodperces időkülönbséggel szorult a második helyre, épp csak megelőzve a Kalános Éva – Don Curacao párost.

110 centiméteres pálya várta az amatőr lovasokat is. Itt Klacsán Adrienn és Clarimo (Csömöri LTKE) volt a mezőny legjobbja, a további sorrend: Kalános Éva – Don Curacao és Szarvas Júlia – Avatar.

Mindössze hat indulót láthattunk a hatéves lovak mezőnyében, itt 8,00 stílusponttal Casallo és Csontos Zsuzsa szerezte meg a győzelmet Cser Attila és Rádiháza Lavina, valamint a román színekben versenyző Jakab Áron és Sputnik előtt.

Csontos Zsuzsa Casallo

Újabb simonpusztai győzelmet hozott a 120 centiméteres nyitott versenyszám Rajnai Csilla és Date hibátlanjának köszönhetően, második a kiskunhalasiak erőssége, Füzér Gábor és Calmea PSZ, harmadik Ábrahám Zsófia és Amorife.

Javítani tudott pénteki eredményén az ukrán Radion Redko, aki Legionnal ezúttal egyenesen az első helyre ugratott.

Radion Redko Legion

Bohák-Debreczeni Éva és Cortez egy újabb második helyezésnek örülhetett, Ábrahám Zsófia és Ciboulette Du Gibet pedig harmadikként zárt.

A 135 centiméteres nyitott versenyszám ismét Radion Redko győzelmét hozta, ezúttal Kozyrna Karta nyergében.

Radion Redko Kozyrna Karta

A második és harmadik helyet egyaránt Mihucz Tibor szerezte meg Timpex Font, illetve Timpex Jupiter nevű lovaival.

Mihucz Tibor Timpex Font
Mihucz Tibor Timpex Jupiter

A további helyezettek: Nagy Sándor – E-Inception, Budai Virág – Baileys, Fábiáncsics Gábor – Convey.

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu és Tokodi Tícia/Tic Photo

Kapcsolódó cikkek
Kommentek