Szentirmai Péter legyőzhetetlen volt Bábolnán

Szentirmai Peter express og

Június első hétvégéjén már a nézők előtt is megnyitották kapuikat a versenyhelyszínek, így a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok is, ahol Szentirmai Péter volt a megmérettetés legeredményesebb lovasa.

Az országos verseny pénteki napján a 130 centiméteres kétfázisos versenyszámot Szentirmai Péter nyerte Express nyergében, megelőzve a belorusz színekben lovagló Lis Aleksandert és a hazai lovasklub lovasnőjét, Nagy Ritát.

A szombati hiba-idős 135 centiméteres megmérettetésében a Kisbéri Magán Ménes fehérorosz lovasa, Lis Aleksander szerezte meg a legrangosabb helyezéseket. Első lett a nemrég még a magyar válogatottban szerepelő sárga Heuréka nyergében, a második helyet pedig Castero nevű lovával szerezte meg. Harmadik lett a Prosper Lovasklub lovasa, Szotyori Nagy Kristóf.

Lis Aleksander
Lis Aleksander - Heuréka

A vasárnapi 130 centiméteren Cser Attila, a Canton Lovasklub lovasa nyert a tavalyi Tenyészverseny 6 éves győztesével, a pej Big Banggel. A további dobogós helyeket Szotyori Nagy Kristóf szerezte meg Horze Cym Carlsonnal és Timpex Jeremiással.

Cser Attila

A 140 centiméteres Nyárköszöntő Nagydíjban egyedül Szentirmai Péter tudta Fodor István nemzetközi pályaépítő pályáját hibátlanul teljesíteni Express nyergében. Ezzel az Ácsi Gazdakör profi lovasa kiemelkedő teljesítménnyel kezdte a 2020-as versenyszezont, hiszen mindkét hétvégén az első helyen végzett lovával. A nagydíj ezüstérmese Pirik Zsolt lett Centadinával, harmadik Cser Attila Sedrickkel.

Szentirmai Peter express2
Szentirmai Péter - Express

Folytatás Bábolnán június 30. és július 2. között, majd a július 9-12. között megrendezendő Grand Prix fordulóval.

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Tokodi Tícia, Budai László

Kapcsolódó cikkek
Kommentek