Az Európa-bajnok nyert az összevetésben

T18 4170

Késő estig zajlottak a versenyszámok a budapesti fedettpályás minősítő szombati napján.

A versenynap a kezdő lovas versenyszámmal vette kezdetét 100 centiméteren, ahol Lóránt Attila tanítványa, Horváth Lili érte el a legmagasabb, 8,5-es stíluspontot Ploona nyergében. Második helyen a Budavári Anikó által felkészített Freisleben Zsófia, harmadikon pedig Szotyori Nagy Kristóf és Baumann Bori tanítványa, Csizmadia Csenge végzett.

Horváth lili

Az 5 éves lovak versenyszámában még az előző napi elképesztő eredményét is felülmúlta Faluhelyi Ádám a Szikriga Kft. lovával, a Diatron apaságú Diasandro Blue-val, hiszen elérte a hazánkban ritkán elforduló 9 stíluspontot, míg másik lovával, Congran PS-vel a második helyen végzett Debreceni Fanni és DB Cassbahn előtt.

Faluhelyi

A 6 évesek között az Eszes Ferenc által lovagolt Let’s Win TN kapta a legmagasabb pontszámot, megelőzve az előző napon is második helyen végző Lady In Redet Budai Virággal a nyergében, illetve Kovács Rolandot Katerina PSZ nevű lovával.

Eszes f

Az ifjúsági lovasok népes mezőnyében Bodnár Annabell végzett élen, megelőzve a Fábiáncsics Horses SE versenyzőjét, Tömör-Tones Luca Zoét. A harmadik helyen hármas holtverseny alakult ki Villás Lili, Kovács Noémi és Gubicza Dorottya között.

Bodnár annabell

Az amatőr lovasok is 110 centiméteren versenyeztek, ahol négy tizedes fölénnyel ért célba Molnár Mercédesz E-Roy nevű lovával, a GP győztes Reisz Fanni és Köteles Réka előtt.

Molnár mercédesz

125 centiméteren 61 páros indult összesen a két kategóriában, így rendkívül hosszú és változatos versenyt láthattunk. A végeredmény viszont nagyon hasonlított a korábbi napokban megszokotthoz, hiszen Göttler Vilmos és Bohák-Debreczeni Éva csütörtökön is, és pénteken is a legjobb három között végeztek 120 centiméteren. Most sem volt ez másképp, viszont az első helyet ezúttal Búza Krisztián szerezte meg Erlinával. A fiatal lovasok között a Prosper Lovasklub versenyzője, Gimesi Lorena a számban abszolút leggyorsabb idővel ért célba, több mint négy másodperccel követte őt Szőllősi Hajnal és Pataki Anna Klára az eredménylistán a korosztályában.

Búza erlina

A nap legmagasabb, 135 centiméteres versenyszáma összevetéses elbírálásban zajlott, ahol a rengeteg időbüntetés miatt csak öten tudtak tiszta hibátlan pályát lovagolni. Viszont Búza Krisztián visszalépett a késő estébe nyúló második pályától, így ifj. Szuhai Gyula két lóval, valamint Técsy Attila és a német Verena Haller álltak starthoz. A végeredmény is ennek megfelelően alakult. Az elsőként pályára lépő gyermek Európa-bajnok páros, ifj. Szuhai Gyula és Perthy Jackson játszi könnyedséggel lovagolta le az összevetést, és szoros versenyben, de legyőzte a korábbi felnőtt magyar bajnokot, Técsy Attilát. Harmadik lett Verena Haller, negyedik pedig ifj. Szuhai Gyula másik lovával, Edward Z-tel.

Szuhai shiarado 2
Ifj. Szuhai Gyula - Shiarado SZ

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek