Magyar bajnokok viadala a Nemzeti Lovardában

Fuzer Gabor Cariona og

Ismét tekintélyes létszám gyűlt össze a Nemzeti Lovardában meghirdetett fedeles versenyen, közel 300 lovas és 430 ló tölti a hétvégét Budapest szívében.

A versenyhétvégét megnyitó 90 centiméteres, ideális időre kiírt versenyszámban a szlovák színekben versenyző Juhos Fülöp és Nevada Nancy vitte haza a győzelmet. A 100 centiméteres nyitott versenyszámban Marosvári Edina végzett az élen a Castilia Kft. Naldo-C nevű ménjével. A Viktor-i Sportegyesület lovasa vezette a tiszteletkört a 110 centiméteres nyitott versenyszámot követően: Petrus Olívia és Venezia 70 mutatta be a leggyorsabb hibátlant.

A magyar bajnokok párharcát hozta a 120 centiméteres versenyszám. Végül szoros versenyben kiskunhalasi győzelem született Füzér Gábornak és Cariona nevű kancájának köszönhetően, másodikként zárt ifj. Szabó Gábor és For The Moment, harmadik Krucsó Szabolcs és Cheddar. A fiatal lovasok között dupla Prosper-siker született. Első helyen zárt Peller Judit és Shusha MNM, klubtársa, Gimesi Lorena és Fascinora került a második helyre, harmadik Szarvas Júlia és Avatar.

130 centiméteren Kovács Rolandnak szólt a taps, aki a Numero Uno apaságú pej mént, Numinót lovagolta. Másodikként zárt Lehotai Máté és PM Quintera, harmadik Fábián Johanna és Chabal TH.

Az ötéves lovak versenyszámában Kovács Henri és Diamant de Semilly apaságú ménje, Donie Brasco kapta a legjobb értékelést, 8,60 stíluspontot. A hatéves lovak legjobbja a Szász Attila által lovagolt Napóleon M volt, a mén tenyésztője a Mezőhegyesi Állami Ménes Lóteny. és Ért. Kft.

A verseny pénteken 7 óra 30 perctől egy 100 centiméteres, kezdő lovasok számára kiírt versenyszámmal folytatódik.

A borítóképen Füzér Gábor és Cariona egy 2021 októberében zajló versenyen. Fotó: Tokodi Tícia/Tic Photo

Kapcsolódó cikk
Kommentek