Zárug Gyula győzelmével zárult az év első versenye a Nemzeti Lovardában

Zarug Gyula Confidence og

Nyolc versenyszám várta a lovasokat vasárnap, összesen 230 lovaglást láthatott a közönség.

A 100 centiméteres nyitott, ideális időre rendezett versenyszám győztese Rebman Hanna volt Mendez (Gyömrői Tövesmajor LE) nyergében, a dobogót Sass Laurával (Páholy Titok) és Őzse Hanna Líviával (Caressilla Rouge) osztotta meg.

Rebman Hanna Mendez
Rebman Hanna - Mendez

Vasárnapra alaposan megcsappant a kezdő lovasok mezőnye, mindössze tíz lovas vállalta a megmérettetést a verseny utolsó napján. Közülük 8 stílusponttal Zárug Gyula tanítványa, Csontos Júlia és Diamant HM állt az élre. Móga Henrietta Réka és Törpiri 7,9 ponttal a második, Tolnai Hanna és M-Flipper D’19 7,8 pontos eredménnyel pedig ezúttal egy harmadik helyezéssel zárta a hétvégét.

Csontos Julia Diamant HM
Csontos Júlia - Diamant HM

110 centiméteren a nyitott és az amatőr kategóriában is kétfázisos, megszakítás nélküli versenyszám várta a lovasokat. A nyitott kategóriában Pichovszky Dalma és Prince of Persia (Colonado Lovasiskola SE) győzelmével zárult a versenyszám, második Takács Zoltán és Kolin, harmadik Tamás Csaba és Bagatelle Gold Z.

Pichovszky Dalma Prince Of Persia110ny
Pichovszky Dalma - Prince of Persia

Az amatőr lovasok legjobbja Makra Vivien és Lord Carthago volt, Vandlik Júlia és Kaline De Rosseignes, valamint Kamerman Mona és Giverny-P épp csak hajszálnyi különbséggel csúsztak a második, illetve harmadik helyre.

Makra Vivien Lord Cartago
Makra Vivien - Lord Carthago

Az ifjúsági kategóriában újabb győzelmet gyűjtött be a Pichovszky Dalma – Prince of Persia páros, második Horváth Lili és Ploona, harmadik Vass Fanni – Galga.

Pichovszky Dalma Princeof Persia110ifi
Pichovszky Dalma - Prince of Persia

120 centiméteren a nyitott kategóriában Molnár Mercédesznek és E-Roy nevű ménjének szólt a taps, a páros jó három másodperccel előzte meg a második helyezett Esztergályos Kata – Diora duót, harmadik lett Zárug Gyula és Lawito PSZ.

Molnar Mercedesz E Roy
Molnár Mercédesz - E-Roy

A fiatal lovasok ezúttal is brillíroztak, hiszen a legjobb időeredményeket ezen a versenynapon is ők produkálták. A kategória győztese Tóth Dorina lett Kurszán nyergében, második Bodnár Annabell és Ching, harmadik Bérczy Anna és Lagretta HB.

Toth Dorina Kurszan
Tóth Dorina - Kurszán

A szombati események ismételték önmagukat 130 centiméteren. Újabb győzelmet gyűjtött be Técsy Attila és Vízcsepp, másodikként zárt Potocska Attila és Kincsem Royal Flush, harmadik Bohák-Debreczeni Éva és Cortez. A további helyezések: Zárug Annamária – Firefly, Zárug Gyula – Cold Blue Boy, ifj. Antal Péter – Choral Symphony.

Tecsy Attila Vizcsepp
Técsy Attila - Vízcsepp

Tíz induló páros nevezett a hétvégét lezáró 140 centiméteres nyitott versenyszámra és mindössze három hibátlan lovaglás született. Zárug Gyula Confidence nyergében újabb győzelmet könyvelhetett el, Kisgergely Kata Csenge és Bizar VDL alig egy másodpercnyi időkülönbséggel csúszott a második helyre. A harmadik hibátlan lovas Csibi Zsófia volt Voodoo Fire nevű ménje nyergében.

Zarug Gyula Confidence
Zárug Gyula - Confidence
Kisgergely Kata Csenge Bizar VDL
Kisgergely Kata Csenge - Bizar VDL
Csibi Zsofia Voodoo Fire
Csibi Zsófia - Voodoo Fire

Fotó: Tokodi Tícia/Tic Photo

Kapcsolódó cikkek
Kommentek