Szilvásváradon zárul a fedettpályás díjugrató szezon

Busi og csaszarfoto

Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad fedeles lovardájában zajlanak péntektől vasárnapig a gyermek, ifjúsági, fiatal lovas és amatőr kategóriák fedettpályás döntői. A gyermek kategóriát a Horze Lovasáruház 250 ezer forintos támogatta, az amatőr és az ifjúsági kategóriákban 400 ezer, míg a fiatal lovasoknál 500 ezer forint összdíjazásért lovagolnak legjobbjaink. A vasárnapi döntőbe kategóriánként harmincan kvalifikálódnak.

A döntők pályáit Németh Zoltán nemzetközi pályaépítő építi, a versenybíróság elnöke Juhász Tibor, a stíluspontokat Bazsó Gergely adja.

Huszonöt páros állt starthoz a fedettpályás díjugrató döntő gyermek kategóriájának elődöntőjében. Számos hibátlan lovaglást láthatott a közönség, de a stílusversenyben a 8 pontot jelentő kiváló teljesítményt négy lovas érdemelte ki. Győzött 8,4 ponttal Sári Viktor tanítványa, Kámán Nóra a szürke Heddával, megelőzve Vincze Cintia lovasát, Zsargó-Ágotai Fannit és Excell SB-t, akik 8,2 pontot kaptak. Egy tizeddel mögöttük, a harmadik helyen végzett Técsy Attila tanítványa, Hermann Zsófia és LNS Cassiana, míg negyedik kerek 8 ponttal Sáli Csenge és Jácint.

A legnépesebb mezőny az amatőröknél állt össze, negyven páros kezdte meg a versenyt a pénteki 115 centiméteres hiba-idős versenyszámban. Hat lovas tudott hibátlanul és hatvan másodpercen belüli időeredménnyel célba érni, a győzelmet a korelnök, a domaszéki Equest-Sport LC versenyzője, Busi Sándor szerezte meg Pomme-Pomme hátán, megelőzve Lang István tanítványát, Blaski Lilit és C’Est La Vie-t. Az amatőr elődöntő harmadik helyezettje a debreceni Borzáné Sári Enikő Jangce nyergében, negyedik a propsperes Krecskovszki Evelin Hárfával, ötödik a Champion Team lovasa, Tóth Dorina N-Gesmer Rouge nyergében, hatodik a kiskunhalasi Endrédi Tekla és Chupanadli F.

Az ifjúsági kategóriában 14-18 év közötti lovasok állhattak starthoz. A döntőre kvalifikálódott huszonkilenc párosból a pénteki elődöntőben Szabó-Máriás Sára tanítványa, a GSH Team versenyzője, Pecsora Amira szerezte meg a győzelmet a csupaszív Chacco Boy-jal. A diósgyőri Koltai Zorkáé lett a második hely a szürke Rádiháza Garnier nyergében, míg harmadik Füzér Gábor tanítványa, a bajai Pintér Zsófia és Caressila Rouge. Horváth Gábor lovasai, Oroszi Dóra és Budai Liza szerezték meg a negyedik és ötödik helyet, hatodik Szladek Róbert lovasa, Illés-Tóth Lotti.

A fiatal lovasok 130 centiméteres elődöntőjében tizenketten tudtak nulla hibaponttal célba érni. Az első és a második helyen a magyar utánpótlás válogatott tagja, a mórhalmi Kiss Lizanna végzett Cloé és Agropoint Cojano nevű lovaival. A Ludovika Sportegyesület versenyzője, Csibi Zsófia szerezte meg a harmadiknak és ötödiknek járó díjszalagot, Voodoo Fire és Cool Conrad S nevű lovaival. A negyedik hely Gáncsos László tanítványához, Kisgergely Kata Csengéhez került, aki Bizar VDL-t lovagolta, míg a fiatal lovas elődöntőbe a hatodik helyre a Vas megyei Bosits Boglárka lovagolhatott be az eredményhirdetésre Caremos nyergében.

Szombaton a középdöntőkkel folytatódott a szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban a 2021/2022-es szezon fedettpályás díjugrató döntője.

A gyermek kategóriában figyelemre méltóan magas, 8,5 ponttal a hortobágyi Hermann Zsófiáé lett az első hely, aki LNS Cassianát lovagolta. A Connemara Lovasklub versenyzője, Sáli Csenge 8,1 ponttal Jácint nyergében második, míg holtversenyben három 8 pontos lovagolhatott be az eredményhirdetésre a harmadik helyen: Gubicza Dorottya, Nagy Nóra Jázmin és Fábián Johanna.

Az amatőr lovasok középdöntőjében Busi Sándor ismét győzni tudott, magabiztosan előzte meg Pomme-Pomme nyergében a második helyezett Mikó-Vécsey Nórát és Serafina nevű kancáját. A Pasaréti Honvéd lovasa, Márki Zoltáné és a szürke H-C.S.R.Centeré lett a harmadik hely, negyedik Varga Zoltán tanítványa, Varga Zsóka, ötödik Dunai-Kovács Lilla és hatodik Boda Szinta.

A Fedettpályás Döntő minden kategóriájában az elődöntő és középdöntő A szabály szerinti hibapontjait viszik tovább a lovasok a vasárnapi döntőbe, ahol a legjobb harminc páros állhat starthoz. A gyermek kategóriában tizenkettő, az amatőr kategóriában hatan fogják hibapont nélkül megkezdeni a vasárnapi finálét.

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Császár Fotó

Kapcsolódó cikk
Kommentek