Burucs Borbála a fedeles döntő győztese

Burucs B20220320 og

Izgalmas és fordulatos versenyszámokat hozott a fedeles döntő utolsó napja. A végső sorrend a három nap A szabály szerinti eredményei után alakult ki. Az öt- és hatéves, valamint utánpótlás lovak, illetve a felnőtt lovasok a Díjugrató Szakbizottság kiemelt díjazásáért versenyeztek.

22 lovas indult a vasárnapi 110 centiméteres versenyszámban, ami timpexes győzelemmel zárult Kovács Ádám és Timpex Junior gyors hibátlanjának köszönhetően. A ló tenyésztője és tulajdonosa a Timpex Kft.

Kovács ádám
Kovács Ádám - Timpex Junior

Az Alfonz Dömsödi LK párosa, Madarász Lili és Quilanca (tenyésztő: Schwingshandl, Dr. & Weidinger, Ronald; tulajdonos: Schaller Silvia) alig 4 századmásodperces időkülönbséggel csúszott a második helyre.

Madarász lili
Madarász Lili - Quilanca

Nagy Vivien Krisztina és Corinda (Carussel Lovas SE; tenyésztő: Mw. P. Tissen, Hollandia; tulajdonos: Nagy Csaba) a harmadik helynek örülhetett.

Nagy vivien
Nagy Vivien Krisztina - Corinda

A további sorrend: Takács Vivien – Horus, Nemes Dorka – El Coronita, Zsargó-Ágotai Fanni – Excell SB. A lovasoknak a versenybíróság nevében Juhász Tibor gratulált.

120 centiméteren a nyitott kategória legjobbja ismét Szilágyi Sándor Márk volt Tűzmadárral (Szilágyi Lovasclub SE; tenyésztő: Hód-Mezőgazda Zrt., Hódmezővásárhely; tulajdonos: Kéktó Kft.), második Piroska Zoltán és Gidran XXIX-32 (Sanel) (tenyésztő: Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad, tulajdonos: Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.), harmadik Madarász Lili és Quilanca (tenyésztő: Schwingshandl, Dr. & Weidinger, Ronald; tulajdonos: Schaller Silvia).

Szilágyi
Szilágyi Sándor Márk - Tűzmadár
Piroska
Piroska Zoltán - Gidran XXIX-32 (Sanel)
Madarász lili02
Madarász Lili - Quilanca

Az eredményhirdetésre szólították még a Karádi Ármin – Long Island, Zajzon András – Bognár Lady Ballancoro, Faluhelyi Ádám – Forever Gold PS párosokat is.

A fiatal lovasoknál Csuka Balázs tanítványa, Koltai Zorka szerezte meg a győzelmet szürke kancája, Rádiháza Garnier nyergében (tenyésztő: Kabala-Ménes Kft.).

Koltai
Koltai Zorka - Rádiháza Garnier

A Némethy Bertalan Alapítvány párosa, Bodnár Annabell és Lay Your Love On Z (edző: Füzér Gábor, tenyésztő: Stoeteru Zangersheide, tulajdonos: ACG Reklámügynökség) másodikként zárta a fedettpályás szezont, míg Hegyi Panna és Caroberto (tenyésztő: Gestüt Lewitz) a harmadik helynek örülhetett.

Bodnár
Bodnár Annabell - Lay Your Love
Hegyi
Hegyi Panna - Caroberto

A versenybíróság nevében Juhász Tibor gratulált a további helyezetteknek is: Kelemen Blanka – Diarator SZ, Kulcsár Gerda – PM Obelisk, Magyar Balázs – Miss Mary Soames “F”.

A Díjugrató Szakbizottság jóvoltából az ötéves lovak döntőjének pénzdíjazása 400 ezer forint volt. A kategóriában 49 ló-lovas páros állt rajthoz a döntő első, pénteki napján, közülük harmincan minősültek a döntőre és végül kilencen jutottak be az összevetésbe. A mindent eldöntő rövidített pályát hat versenyző tudta hibátlanul teljesíteni. A korosztály legjobbja a Németh Zsolt által tenyésztett és tulajdonában álló Cornet Champion-N lett, akit Bujtor Roland lovagolt.

Bujtor
Bujtor Roland - Cornet Champion-N

Második Mráz Tamás saját tenyésztésű és tulajdonú lovával, a Kannan apaságú TM Kannan’s Kinggel.

Mráz
Mráz Tamás - TM Kannan's King

Az ifj. Néveri Imre László által bemutatott Törpirinek (tenyésztő: Kishortobágy 1740 Kft., tulajdonos: Sámoly Zsófia) járt a harmadik helyezettet illető elismerés Juhász Tibortól és Zajzon Andrástól.

Néveri
Ifj. Néveri Imre László - Törpiri

Az egész szezonban, illetve a döntő első két napján is nagyszerűen szereplő Faluhelyi Ádám és Diasandro Blue végül lecsúszott a dobogóról és az előkelő negyedik helyen zárt. A további helyezések: Mráz Tamás – It’s All The Go, Karádi Ármin – Boario.

A hatéves lovak 34 indulót számláló mezőnyében is összevetés döntött a végső helyezésekről és a félmillió forintos összdíjazás sorsáról. Kilenc ló jutott az összevetésbe, ahol végül négy hibátlan lovaglást láthatott a közönség. Kovács Henri és Queen Of Zuccero (tenyésztő: Makay Tamás, tulajdonos: Tóth Péter) kevesebb mint negyven másodperc alatt abszolválta hibátlanul az összevetés rövidített pályáját, így az eredményhirdetésen nekik szólt a legnagyobb taps.

Kovács henri
Kovács Henri - Queen Of Zuccero

Másodikként végzett Mráz Tamás és Zaya (tenyésztő és tulajdonos: Erdélyi Lóránt), míg a harmadik hely Kiskunhalasra került Füzér Gábornak és Endrédi István Cassandra-E nevű kancájának köszönhetően.

Mráz zaya
Mráz Tamás - Zaya
Füzér Gábor Cassandra E
Füzér Gábor - Cassandra-E

A további helyezések: Budai Virág – Lady In Red HX, Técsy Attila – Diana By Boris, ifj. Szabó Gábor – Chacco-Blue M, Faluhelyi Ádám – Vis A Vis, Szép Krisztián – Vivant Van De Boss. A lovasoknak a versenybíróság elnöke, Schlezák Melinda, valamint a Díjugrató Szakbizottság képviseletében Bazsó Gergely gratulált.

Az utánpótlás korú, hét- és nyolcéves lovak döntőjében 28 alkalommal szólalt meg az indítást jelző csengő, a mezőnyből öt párosnak sikerült bejutnia az összevetésbe, közülük négyen zárták egy újabb hibátlan szerepléssel a megmérettetést. Itt ismét egy Kovács Henri által bemutatott ló, Caldato szerezte meg az első helyet.

Kovács henri caldato
Kovács Henri - Caldato

Második a Pirik Farm színeiben versenyző Alasztics Aliz Ariosa nevű kancájával (tenyésztő: Gestüt Lewitz).

Alasztics
Alasztics Aliz - Ariosa

Harmadik Faluhelyi Ádám és a Szikriga Kft. tulajdonában álló Cordiss (tenyésztő: Gestüt Lewitz).

Faluhelyi
Faluhelyi Ádám - Cordiss

Negyedik Burucs Borbála – Miami De Garder, ötödik Ács-Heibl Ágnes – Carola. Szokatlan eredménnyel zárult a versenyszám, ugyanis a hatodik helyen ötös holtverseny alakult ki a következő párosok között: ifj. Máté István – Pilothaga, ifj. Szabó Gábor – Chacco SZ, Szuhai Péter – Lord Cornet PSZ, Szladek Máté – Liliom, Técsy Attila – Mr. Brown (E.Faust). A lovasoknak a versenybíróság elnöke, Schlezák Melinda, a Díjugrató Szakbizottság elnöke, Szotyori Nagy Kristóf, valamint a Díjugrató Szakbizottság képviseletében Bazsó Gergely gratulált. A versenyszám összdíjazása 600 ezer forint volt.

A versenyhétvége leginkább várt versenyszáma, a felnőtt lovasok 1,2 millió forintos összdíjazású döntője volt. 24 páros minősült a döntőre, hét jutott a 140 centiméteres összevetésbe, ahol ismét négy hibátlan lovaglást láthatott a közönség. A leggyorsabb Burucs Borbála és Noblesse S (tenyésztő: Starhorses, tulajdonos: Szabó Noémi) volt, második ifj. Szabó Gábor és Mezőhegyes Chabala (tenyésztő: Gestüt Lewitz, tulajdonos: Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.), harmadik Horváth Balázs és PM Quintera (tenyésztő: Andirkó Attila, tulajdonos: Pataki Mihály).

Burucs
Burucs Borbála - Noblesse S
Szabó gábor
Ifj. Szabó Gábor - Mezőhegyes Chabala
Horváth pmquintera
Horváth Balázs - PM Quintera

A további helyezések: Szuhai Péter – Tanja, Técsy Attila – Jubab Van ‘T Siamshof, Krucsó Szabolcs – Nordstern 109, Kalán Eszter – Gareza. Úgy tűnik, ez a holtversenyek döntője volt, a nyolcadik helyen ugyanis három lovas osztozott, mindannyian négy hibaponttal zártak: Búza Krisztián – Landsdream 2, ifj. Lázár Zoltán – Diablo, Mráz Tamás – BN Silver. A döntő helyezettjeinek Szotyori Nagy Kristóf és Juhász Tibor gratulált.

Részletes eredménylisták »

Fotók: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek