Kezdetét vette a fedeles döntő a Tattersallban

Kovács H Tmbourino 20220319 og

A márciussal nem csak a tavasz köszönt be, de hagyományosan a fedettpályás szezonnak is búcsút intenek a díjugratók. A Fedeles Döntőnek ezúttal is a Nemzeti Lovarda ad otthont.

A versenyhétvégét megnyitó 100 centiméteres nyitott versenyszám legjobbja Fábiáncsics Gábor volt Cornet’s Libre PS nyergében, míg 110 centiméteren Koperniczky Lillának és Desdemona nevű kancájának (Viktor-i Sportegyesület) szólt a taps.

Az ötéves lovak elődöntőjében a versenyről versenyre kiválóan teljesítő Faluhelyi Ádám és Diasandro Blue (Fabiancsics Horses SE) ezúttal is megszerezte az elsőséget. Második ifj. Néveri Imre László és Törpiri, harmadik Csontos Zsuzsa és Centharado.

Faluhelyi diasandro 20220319
Faluhelyi Ádám - Diasandro Blue

A hatéves lovak elődöntőjében az első helyen az Eszes Ferenc által lovagolt Kansas VL, valamint a Mráz Tamás által bemutatott Vanda osztozott meg az elsőségen, ugyanis teljesítményüket egyaránt 8,60 stílusponttal jutalmazták a bírák. Harmadik ifj. Szabó Gábor és Quel Action VDS.

Eszes kansas vl 20220319
Eszes Ferenc - Kansas VL

125-130 centiméteren zajlott az utánpótlás lovak elődöntője, ahol Zajzon András és Flashdance bizonyult a legjobbnak. A másik két dobogós páros Técsy Attila – Mr. Brown (E.Faust), illetve Szuhai Péter – Lord Cornet PSZ.

40 páros lovagolt a pályára a 135 centiméteres felnőtt elődöntőben. A szám igen szoros versenyt hozott, az első három helyezett egy másodpercen belül ért célba. Első az airventes Horváth Balázs és PM Quintera, második Técsy Attila és Jubab Van ‘T Siamshof, harmadik ifj. Szabó Gábor és Chacrinue.

A napot lezáró 120 centiméteres versenyszám legjobbja Szilágyi Sándor Márk volt Tűzmadárral, a fiatal lovasok kategóriájában pedig Magyar Balázs Lady Winner nyergében.

Szilágyi s m 20220319
Szilágyi Sándor Márk - Tűzmadár
Magyar b 20220319
Magyar Balázs - Lady Winner

110 centiméteren indult a szombati nap, a 20 párost számláló mezőnyben a kiskunhalasi Bölecz Virág Ráhel és Filibert (E.Canada) teljesítette a leggyorsabban hibátlanul a pályát. Második Takács Vivien és Horus, harmadik Bodnár Annabell és Ghandi-End.

Az ötéves lovak középdöntőjében ismét Faluhelyi Ádám és a Fabiancsics Horses SE fekete heréltje, Diasandro Blue vezethette a tiszteletkört, miután a bírák kereken 9 stílusponttal értékelték teljesítményüket. Vajon sikerül a párosnak a triplázás és bezsebelhetik a mindent megkoronázó győzelmet vasárnap is?

Faluhelyi diasandro 20220319
Faluhelyi Ádám - Diasandro Blue

Második lett Mráz Tamás és TM Kannan’s King, harmadik ismét Mia Niana, Burucs Borbála egész szezonban egyenletes, szép teljesítményt nyújtó, saját tenyésztésű kancája.

Mráz tm kannans 20220319
Mráz Tamás - TM Kannan's King
Burucs mi niana 20220319
Burucs Borbála - Mia Niana

120 centiméteren ezúttal a kiskunhalasi Füzér Gábornak és Carionának szólt a taps, a fiatal lovasok legjobbja pedig a diósgyőri Lukács Loren és Best Now or Never volt.

44 indulót számlált a 6 éves lovak mezőnye a 120 centiméteres középdöntőben. Első 9 stílusponttal Krucsó Szabolcs és Chesterfield.

Krucsó chesterfield 20220319
Krucsó Szabolcs - Chesterfield

Az előző napi győztes páros, Eszes Ferenc és Kansas VL ezúttal másodikként zárt, harmadik Kovács Henri és Queen Of Zuccero.

Eszes feri 20220319
Eszes Ferenc - Kansas VL
Kpvács henri queen of zuccero 20220319
Kovács Henri - Queen Of Zuccero

Az utánpótlás lovak mezőnyében ifj. Máté István és Pilothaga pénteken épp csak lecsúszott a dobogóról, szombaton viszont meg sem álltak a lista első helyéig.

Máté pilothaga 20220319
Ifj. Máté István - Pilothaga

A másodikként záró Faluhelyi Ádám – Messloubeta és a harmadik Szladek Máté – Liliom páros esetében a századmásodpercek döntöttek a helyezések sorrendjéről.

Faluhelyi messloubeta 20220319
Faluhelyi Ádám - Messloubeta
Szladek liliom 20220319
Szladek Máté - Liliom

140 centiméteren zajlott a felnőtt lovasok középdöntője. Itt Kovács Henri és Tambourino egy valóban villámgyors hibátlannal szerezte meg az első helyet, a második helyezett ifj. Szuhai Gyula és Shiarado SZ több mint hat másodperccel lemaradva követték őket, harmadik Horváth Balázs és PM Quintera.

Kovács h 20220319
Kovács Henri - Tambourino
Szuhai shiarado 20220319
Ifj. Szuhai Gyula - Shiarado SZ
Horváth 20220319
Horváth Balázs - PM Quintera

A további helyezések: Krucsó Szabolcs – Nordstern 109, ifj. Szabó Gábor – Mezőhegyes Chabala, Fazekas István – Walter.

A versenyhétvége vasárnap 8 órától a 110 centiméteres nyitott versenyszámmal folytatódik.

Fotók: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek