Mráz Tamás a nagydíj győztese Balatonvilágoson

PC mraz bvilagos og

Három napon át zajlottak a Tege Elektronik Indoor Stars versenyszámai Balatonvilágoson.

Szokatlan eredmény született a póni kategóriában péntek reggel. A győztes, Gubicza Dorottya Mambo nyergében 2,84 másodperccel maradt le az ideális időtől, míg a második helyezett, szintén a Varga Ménes színeiben lovagló Láng Veronika Pippóval 6,35 másodperccel. Az ilyen nagyobb eltérések ritkák a nemzeti díjugrató versenyeken.

A gyermek kategória 105 centiméteres, kétfázisos versenyszámában két lovas tudta hibátlan teljesítménnyel lelovagolni harminc másodperc alatt a B fázist. Győzött ifj. Petrik Béla tanítványa, Both Petra Mirtosardóval, második Gubicza Dorottya Quint Van De Greunhevel nevű pónijával.

Az amatőr versenyszám Tóth Dorina sikerét hozta. A Veres Team SE lovasa N-Gesmer Rouge nevű lova nyergében magabiztosan előzte meg a bellandoros Hermann Annát, aki a második és harmadik helyet is megszerezte.

Az U25-ös versenyszámok a castiliás Kovács Roland győzelmeit hozták. A 120 centiméteres kiskörben Limited Edition C-vel lett az első, míg a nagykörben a rutinos Sir Winston C-vel vihette haza az első helyet. Az U25-ös kiskörben a Delta LSE versenyzője, Csengery Dóra lett a második Angelina De Circee nevű lovával, harmadik Egervári Attila tanítványa, Rajnai Zsófia Edith Piaffal. A 130 centiméteres U25-ös nagykörben második helyen a colonadós Osztovits Péter végzett Laquilot Z-el, míg harmadik a mórahalmi Kiss Lizanna Agropoint Cojanóval.

Az ifjúságiak 125 centiméteres versenyszámban a győrzámolyi Budai Liza volt a nyerő Megarával, megelőzve a Somló Térsége Egyesület lovasát, Viasz Hannát és Caviart, valamint Kiss Lizannát, aki saját tenyésztésű lován, Cloén lovagolt.

A felnőtt kategória nagykörében, a 135 centiméteres, hiba-idős versenyszámban minősülhetnek a lovasok a vasárnapi Tege Elektronik Indoor Stars Grand Prix-re. Conquistadort ezúttal Dömse Bence nyergelte, aki az ötszörös magyar bajnok Airventes Horváth Balázst utasította maga mögé. Harmadik és negyedik helyen Pirik Zsolt lovasa, Alasztics Aliz végzett Concordia HB és Chablis nyergében.

A felnőtt kiskör győztese a mezőhegyesi Potocska Attila lett, aki utolsó indulóként nyerte a hiba-idős versenyszámot Lord Carthagosszal. A simonpusztai Rajnai Csilla Date-tel lett a második, míg harmadik a Komárom-Esztergom megyei Laguna Lovasklub versenyzője, Lukács Zsófia és Nabab Girl.

PC domse b conquistador
Dömse Bence - Conquistador

Szombat reggel öt póni tudta hibátlanul teljesíteni Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítő alappályáját. Az összevetésben utolsónak induló Gubicza Dorottya lett az első Zorro Van De Vossentippel, megelőzve klubtársát, Láng Veronikát és Pippót. Az összevetésben legjobb időeredményt elérő, de az utolsó zöld meredeknél hibázó Aisha Amiráé és lovasáé, a prosperes Csizmadia Csengéé lett a harmadik helyezés.

A gyermek kategória kétfázisos, 110 centiméteres versenyszámában is Gubicza siker született, hiszen Gubicza Dorottya Quint Van De Greunhevel nyergében lett az első, megelőzve a Prosper LK versenyzőjét, Kiss Johanna Jankát és Diabolót. Técsy Attila tanítványa, a hortobágyi színekben versenyző Hermann Zsófia lett a harmadik, megelőzve a prosperes Nagy Zsófiát és Kiss Maját.

Az amatőrök hiba-idős versenyszáma szoros versenyt hozott, győzött a csömöri Klacsán Adrienn Clarimo nevű lovával, megelőzve a pénteki győztest, Tóth Dorinát és N-Gesmer Rouge-t, harmadik helyezett a kiskunhalasi Dunai-Kovács Lilla és Fess De Bognár. A negyedik és ötödik helyen Szikszai Lajos lovasai végeztek, Boda Csenge és Szemerei Vivien.

Az ifjúságiak nagykörében, a 130 centiméteres, kétfázisos versenyszámban három tiszta hibátlant láthatott a közönség. Győzött a még gyermek korosztályú Kiss Maja a szürke Bob De Bouwerrel, megelőzve az Antal Tanya lovasát, ifj. Antal Pétert és Choral Symphonyt. A harmadik hely Baracskára került, a Krucsó Lovasklubhoz Pretl Médea Annának és Apollo Creed-nek köszönhetően.

A legnépesebb mezőny 43 indulóval az U25-ös kiskörben állt össze, ahol a győzelmet Horváth Gábor tanítványa, Budai Liza szerezte meg Megarával, megelőzve Hermann Zsófiát és Nobel Van Het Greenvenhof Z nevű lovát. Harmadik lett Lukács Zsófia és Champagne, a negyedik hely Both Petráé, ötödik Babos Gréta.

Az U25-ös nagykör 135 centiméteres, hiba-idős versenyszámában négy hibátlan teljesítmény született, első helyen végzett a Vas megyei Bosits Boglárka Caremosszal, a második és negyedik helyre a colonadós, Csibi Zsófia került Cool Conrad S és Voodoo Fire nyergében. Harmadik Füzér Gábor tanítványa, Kiss Lizanna és Agropoint Cojano.

A felnőttek 125 centiméteres kiskörében szombaton is Potocska Attila lett az első Lord Carthagosszal, megelőzve Kormos Jánost és Spartan Blue-t, míg harmadik Dharkan nyergében Técsy Attila. A felnőtt kiskör negyedik helyezettje Dömse Tamás, ötödik Bán Krisztián.

A nap zárása szombat este a felnőtt kategória nagyköre volt, ahol a 140 centiméteres versenyszámban nem született meglepetés, győzött a Pirik Farm színeiben versenyző Alasztics Aliz és kancája, Concordia HB. Második helyen végzett a Lázár Lovaspark képviseletében ifj. Lázár Zoltán és Diablo, harmadik Kiss Lizanna és Cashflow, negyedik Mráz Tamás, ötödik Bán Krisztián, hatodik a hazai pályán lovagló ifj. Kövy András.

PC alasztics masolata
Alasztics Aliz - Concordia HB

Vasárnap a póni hiba-idős versenyszámában öt hibátlan született. A győztesnek járó takarót az Aisha-Amira nevű pónira teríthették rá a versenybírók, hiszen a Prosper Lovasklub versenyzőjével, Csizmadia Csengével a leggyorsabb hibapont nélküli pályát mutatta be, megelőzve Gubicza Saroltot és Tortugát, valamint a Connemara Lovasklub versenyzőjét, Sáli Csengét Shanbo Morning Mirah nevű lovával. Negyedik Gubicza Dorottya, ötödik Pásztor Dóra.

A gyermek nagydíj 115 centiméteres alappályáját kilenc páros tudta hibapont nélkül lelovagolni. Az összevetésben nem született meglepetés, két győzelem után triplázott Gubicza Dorottya, aki kiváló képességű belga versenypónijával, Quint Van De Groenheuvel-el lett az első, megelőzve Kiss Maját és Chaccót. Harmadik a győztes nővére, Gubicza Sarolt Tinky Winky Van’t Laerhof Z-el. Sebák Andrea tanítványa, a korengedménnyel lovagló Krepcsik Lara szerezte meg a negyedik és hatodik helyet, ötödik Sáli Csenge.

115 centiméteren rendezték az amatőrök harmadik napi versenyszámát, ahol Pirik Zsolt tanítványa, Tagai Lili lett az első a szürke Oberonnal, megelőzve a pénteki győztes párost, Tóth Dorinát és N-Gesmer Rouge-t, harmadik a szombati győztes Klacsán Adrienn és Clarimo.

Magas és technikás, 135 centiméteres pálya várta a lovasokat az ifjúsági korosztály Tege Elektronik Indoor Stars nagydíjában, ahol a győzelmet összevetés után Füzér Gábor tanítványa, Kiss Lizanna szerezte meg Cloéval. Második helyre gyorsabb idővel, de az összevetés utolsó akadályán hibázva Budai Lizanna került a szürke Clourina PS-el. Az ifjúsági nagydíj további helyezéseiről az időeredmények döntöttek a négy hibapontos lovasok között: harmadik Kiss Maja, negyedik a talentes Tavasi Eszter, ötödik Varga Réka.

Vasárnap is az U25-ös kiskör döntőben állt össze a legnépesebb mezőny, ahol a hiba-idős 125 centimétert Kovács Roland nyerte Limited Edition C-vel, megelőzve Mráz Tamás tanítványát, Babos Grétát és Timpex Inkát. A harmadik és negyedik helyre Szikszai Lajos tanítványai kerültek, Boda Szinta és Pataki Anna Klára. Az ötödik és hatodik helyek Komárom-Esztergom megyébe kerültek, Holdampf Renátáhotz és prosperes Hegedűs Adél Dórához.

Az U25-ös korosztály 140 centiméteres nagydíja is Kovács Roland sikerét hozta, a rutinos Sir Winston C-vel ezúttal meg tudta előzni Alasztics Alizt, aki a második lett Linea nyergében. Pataki Anna Kláráé lett a harmadik hely a leggyorsabb négy hibapontos teljesítménnyel, megelőzve Janik Attila lovasát, Osztovits Pétert, aki Laquilot Z-et lovagolta.

A felnőtt lovasok kiskör fináléját 130 centiméteren C szabály szerinti elbírálással rendezték. Egyetlen páros tudott 60 másodpercen belül célba érni, győzött Horze Cym Carlsson, nyergében Szotyori Nagy Kristóffal. Második helyen az Airvent Lovasklub válogatott versenyzője, Horváth Balázs végzett Calliopéval, míg harmadik a Tolna megyei Papp Péter Fons Et Origóval. Negyedik helyezett Kormos János, ötödik az előző két napi győztes, Potocska Attila, hatodik Budai Virág.

A Tege Elektronik Indoor Stars legrangosabb versenyszáma a felnőtt nagydíj volt, ahol a 145 centiméteres alappályán két páros tudott hibapont nélkül célba érni. Jöhetett az összevetés és ugyanúgy, mint novemberben, a Mesterek Tornáján, ezúttal is Mráz Tamásnak szólt a taps, aki ezúttal Szombati Gábor Sanghatájával megnyerte a Tege Elktronik Indoor Stars Nagydíjat, megelőzve Alasztics Alizt és a kitűnő kancáját, Concordia HB-t. Négy hibapontos teljesítménnyel harmadik lett Dömse Bence Conquistadorral, negyedik Alasztics Aliz másik lovával, Chablisszal, ötödik Kiss Lizanna Cashflow-val.

PC mraz masolata

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotók: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek