Mráz Tamás duplázott Kaposváron

Mraz Tamas BN Silver og

2022 első kiemelt díjugrató versenyének a kaposvári Pannon Lovasakadémia fedett lovardája adott otthont. A kiemelt pénzdíjazású verseny pályaépítője a horvát Eduard Petrovic, a versenybíróság elnöke dr. Szabó Csaba, a stílusbíró Sáli Gábor volt.

Pénteken a napi főszámban 130 centiméteren Dömse Bence és Conquistador (D-Team SE) magabiztosan tudott győzni a 11 hibátlan lovas között. A második helyen Mráz Tamás és El Conthero (Badacsonyi Lovas SE) végzett, míg harmadikként Bujtor Roland és Cascada (Pro Equus Lovas Klub) zártak.

A szombati nap főszáma 135 centiméterre lett kiírva. A 14 indulóból öten tudtak hibátlanul lovagolni, köztük leggyorsabban Mráz Tamás és a Tangelo van de Zuuthoeve apaságú BN Silver ért körbe. A második helyre Szentirmai Péter (Ácsi Kinizsi SC) lovagolta Express nevű lovát, míg a harmadik helyért járó szalagot ismét Mráz Tamás vehette át, ezúttal El Contherónak köszönhetően.

A vasárnapi versenynap záró – és egyben fő – számában négy hibátlan lovaglás született, Mráz Tamás, Bán Krisztián, Bujtor Roland és Szűcs Zoltán lovagolhatott az összevetésben. Itt már csak kettőjüknek sikerült verőhiba nélkül végigérni, közülük a gyorsabb Mráz Tamás és BN Silver volt, a páros így ismét az első helyen végzett. Valamivel lassabb volt az ezen a magasságon még kevés tapasztalattal rendelkező Bora Bán Krisztiánnal (Cserénfa LKSE), így ők lettek a másodikak, míg az összevetésben két verőhibával zárt Bujtor Roland és Copacabana (Pro Equus Lovas Klub), ezzel a harmadik helyre kerültek.

Forrás: Lovasakademia.hu
Fotó: Gyönyörű Kíra / Kiruu Photo

Kapcsolódó cikkek
Kommentek