Brillíroztak a magyar utánpótlás lovasok a somorjai CSIO-n

Dijugratas Illusztracio Pixa1200

Történelmi eredményekkel zárult Somorján az utánpótlás korosztály CSIO versenye: Tóth Balázs pénteki Nagydíj győzelme után gyermek válogatottunk vasárnap a Nemzetek Díjában szerezte meg az elsőséget.

A franciaországi Európa-bajnokságon ötödik helyet szerző gyermek magyar válogatott összeállítása egy helyen változott a kontinensviadalt mindössze három héttel követő somorjai utánpótlás CSIO-ra. A Janik Attila által vezetett magyar csapat legjobbja dupla hibátlan teljesítménnyel ezúttal is Krucsó Ferenc tanítványa, Törő Csongor volt Chaccoval. Sós Attila lovasa, Zólyomi Emma fedezőménjét, Viadort az első fordulóban ismét nagyszerűen lovagolta és hibátlannal járult hozzá a győzelemhez.

A magyar csapat kezdő lovasa a pénteki Nagydíj győztese, Tóth Balázs volt Elsa Camparival, aki a második pályán hozta a nagyon fontos hibátlant Magyarországnak. A csapat újonca, Göttler Vilmos tanítványa, Veilinger Olívia sem remegett meg a tét súlya alatt, egy négy hibapontos és egy hibátlan pályával kétszer is hozzátett ahhoz, hogy Magyarország gyermek válogatottja Nemzetek Díja győzelmet szerezhetett, megelőzve Németország és Csehország lovasait.

Délután az ifjúsági korosztály hat csapata 140 centiméteres magasságon folytatta a versenyt. Az első forduló után még az élen álltak a magyar lovasok, de végül dán győzelem született, a magyar ifjúsági lovasok állhattak fel a dobogó második fokára, megelőzve az Egyesült Arab Emirátusokat.

A magyar csapat legjobbja ezúttal is Jármy Vince volt, aki kétszer egy verőhibával ért célba Quirosával. A még csak 15 éves Sólyom Bori Luca és Cash kilenc hibaponttal sokat hozzátett a magyar válogatott második helyéhez. Erdős Jázmin Amazonnal nem tudta hozni jó formáját, azonban Janik Anna Back Home nyergében egy és tizenkét hibaponttal célba érve járult hozzá ehhez az előkelő helyezéshez.

Forrás: Díjugrató Szakág

A borítókép illusztráció. Forrása: Pixabay

Kapcsolódó cikkek
Kommentek