Magyar díjugratók Európa legjobb utánpótlás lovasai között

Weinhardtvirag900

Ifj. Kövy András szövetségi kapitány teljes csapatára büszkék lehetünk: a magyar utánpótlás a csapatversenyekben, Budai Liza, Törő Csongor, ifj. Lázár Zoltán és Weinhardt Virág pedig egyéniben lovagolta országunkat Európa élmezőnyébe. A három utánpótlás korosztály Európa-bajnokságának a franciaországi Fontainebleu adott otthont.

Egyéni sikerek a gyermek korosztályban

Szombat reggel zajlott a gyermek korosztály Európa-bajnoki döntője. A száz fős mezőnyből harminc lovas kvalifikálódhatott a mindent eldöntő, 130 centiméteres, kétfordulós fináléba. A pálya erősségét mutatja, hogy a győztes ír Rhys Moore és CES Cruson volt a mezőny egyetlenegy tiszta hibátlan párosa.

Nagyszerű sporteredményt értek el gyermek díjugratóink: Törő Csongor Chacco Boyjal a két fordulót összesítve kilenc hibaponttal a tizennegyedik helyen, Budai Liza Leonardo H-val a döntőben tizenhárom hibaponttal a huszonnegyedik helyet szerezték meg.

Foci helyett a fiatal lovasokra figyeltek a magyarok

Vasárnap délután hiába rendezték a futball világbajnokság döntőjét, a magyar díjugrató társadalom a franciaországi híreket várta, hiszen két lovasunk is kvalifikálódott a 150 centiméter magasságú, kétfordulós fiatal lovas EB döntőbe. Válogatott lovasaink az utolsó ugrásig professzionálisan lovagoltak.

Ifj. Lázár Zoltán Katyusával az első fordulót tizenkettő, Weinhardt Virág Chiclanával nyolc hibaponttal teljesítette, majd a második fordulóban ismét bizonyították felkészültségüket és két hibátlan pályával zárták a kontinensviadalt. Ifj. Lázár Zoltán tizenharmadik és Weinhardt Virág tizenötödik helyezése minden idők legjobb egyéni teljesítménye a korosztályban.

Az aranyérmet london olimpiai csapatbajnoka, Peter Charles fia, Harry Charles nyerte meg Vivaldi Du Dom nevű lovával.

Gratulálunk az utánpótlás válogatott lovasainak, edzőiknek és szüleiknek!

Forrás: Díjugrató Szakág
Borítókép: Hajdu Krisztina, Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek