Hmaidi Amina nyerte a Hetey Sándor György emlékversenyt

Hmaidi Amina Hetey Sandor Emlekverseny

A hortobágyi Mátai Ménes által rendezett kiemelt fedettpályás verseny legrangosabb versenyszáma a 135 centiméterre kiírt Hetey Sándor György emlékverseny volt. A verseny névadója a neves lótenyésztő, Hetey Sándor György, aki Kelet-Magyarország és Hortobágy egyik legmeghatározóbb lovas személye volt. Emlékét a ménes falán a mai napig tábla őrzi.

A versenyszámban számos magyar bajnok és fedettpályás bajnok lovas is rajthoz állt, ennek ellenére mégis meglepetés győzelem született. A Gyula Farm versenyzője, Hmaidi Amina (borítóképünkön) egyedüli hibátlanként összevetés nélkül vehette át a győztesnek járó trófeát Americano nevű lovával. Az alapidőt éppen csak túllépve, de verőhiba nélkül lovagolt még Ifj. Máté István Chaccorinával. Illetve korosztályos válogatott lovasunk, Alasztics Aliz is hibátlanul, de alapídő-túllépéssel lovagolt Chablis nyergében, akik a második és harmadik helyezettnek járó díjban részesültek. Két hibapontos összteljesítménnyel kiválóan szerepelt még a negyedik helyen végző Gáncsos Péter is Cobolenskyvel.

Alasztics Aliz Hetey Sandor Emlekverseny 2
A harmadik helyezett Alasztics Aliz is hibátlanul, de alapidő-túllépéssel lovagolt Chablis nyergében

A leggyorsabb négy hibapontos lovaglással ötödik lett Szotyori Nagy Kristóf Gidran Razbeg Mytoc-kal, őt pedig Ifj. Máté István követte másik lovával, Fly Boy-jal. Az első nap győztese, a hazai színekben induló Szladek Máté végzett a hetedik helyen ezúttal Bhernát lovagolva. Nyolcadik pedig a szombati győztes páros, Técsy Attila és El Capitan lettek.

Az ötéves lovak részére kiírt versenyszámban holtversenyben végzett az első helyen Centurana, Técsy Attilával és Carillo, Suta Sándorral a nyergében.

Tecsy Attila Hetey Sandor Emlekverseny 2
Técsy Attila holtversenyben nyerte az ötéves lovak versenyét Centurana nyergében

A hatéves lovak között hárman páros jutott be az összevetésbe. Ifj. Tóth László első lovával pályát tévesztett, így esélyt adva riválisának, Ifj. Máté Istvánnak a győzelemre, aki egy gyors hibátlant lovagolt Don't Forget Galante nyergében. Viszont másik lovával, Identity-vel már nem hibázott, így ők vehették át végül a győztesnek járó serleget.

Ifj Mate Istvan Hetey Sandor Emlekverseny
Ifj. Máté István Don't Forget Galante nyergében második lett a hatéves lovak versenyében

A Németh Zoltán nemzetközi pályaépítő által megálmodott 115 centiméteres versenyszám igen technikásra sikerült, így csupán néhány hibátlan lovaglás született. Az ifiknél Gyulai Gabriella, Gyulai Szandra és Mihók Boglárka tudta csak ezt teljesíteni, ezzel kiérdemelve az első három helyet számukra. Az amatőrök közül pedig csupán a Prosper Lovasklub két versenyzőjének, Baumann Borinak és Konecsni Boglárkának sikerült.

Gyulay Gabriella Hetey Sandor Emlekverseny
Az ifjúsági versenyzőknél 115 cm-en Gyulai Gabriella győzött Carlos nevű lovával

A képeket készítette: Nagy Zsófia Fanni

Kapcsolódó cikk
Kommentek