Szentirmai Péter és Express volt a nyerő 140 centiméteren

Szentirmai bor

A szezon utolsó kiemelt fedettpályás díjugrató versenyén 1428 startot bonyolított le a Schlezák Melinda által vezetett bírói kar a négy nap alatt, ezzel megdöntve minden korábbi nevezési rekordot.

A hétvége legmagasabb, 140 centiméteres összevetéses versenyszámában 53 lovas lépett pályára, akik közül tízen tudták hiba nélkül teljesíteni a Karádi László nemzetközi pályaépítő által megálmodott alappályát, így izgalmas összevetést láthatott a kilátogató közönség.

Szentirmai Péter a decemberi Aréna versenyen is az egyik legjobb magyarként szerepelt és most is remek formában volt, így a magyar tenyésztésű Expresszel megnyerte a versenyszámot. A Pataki Ménes lovasa, Horváth Balázs nem sokkal lemaradva a második helyen végzett, megelőzve Mráz Tamást új lovával, BN Silverrel. A fiatal hölgyek is kiválóan szerepeltek ebben a népes mezőnyben, hiszen negyedik helyen végzett Weinhardt Virág és Equest Cha-Cha, ötödiken pedig Budai Virág és Baileys. A hatodik helyet a leggyorsabb négy hibapontos lovaglással Krucsó Szabolcs és Lady Winner szerezte meg.

Szentirmai
Szentirmai Péter

A vasárnap utolsó versenyszáma a 135 centiméteres magasságra kiírt hibaidős elbírálású szám volt, ahol Búza Patrik Zoltán volt a leggyorsabb Opállal, megelőzve Zárug Annamáriát és Coolmant, illetve Ódor Enikőt Jason Stathammel.

Buza
Búza Patrik Zoltán

A fiatal lovasok 125 centiméteres magasságon versenyeztek, ahol a hazai pályán lovagló Bognár Dóra győzedelmeskedett Kronosszal, második helyre szorítva Kovács Rolandot Astral-C nevű lovával. A harmadik helyen Tamás Jázmin végzett Carosmo-M nyergében.

Bognar d
Bognár Dóra

A 125 centiméteres nyitott versenyszámban Szotyori Nagy Kristóf volt a leggyorsabb új lovával, Cym Carlsson S-szel, így a sokáig az élen álló Göttler Vilmos végül csak a második helyen végzett. A harmadik helyezettnek járó díjszalagot Babinszki László vihette haza Idea nyergében.

Szotyori
Szotyori Nagy Kristóf

Az amatőr lovasok 115 centiméterre kiírt kétfázisos versenyszámában nem meglepő módon Baumann Bori volt a leggyorsabb Kimérával. A páros ezzel a hétvége során mindhárom startját győzelemre tudta váltani. Második helyen végzett Balla Nikolett Sziszkóval, megelőzve Békási Antónitát és Edisont.

Baumann b
Baumann Bori

Az ifjúsági lovasok szintén kétfázisos elbírásában versenyeztek, ahol Janik Attila tanítványa, Osztovits Péter győzött River Side nyergében. A második hely sorsáról kevesebb, mint egy tizedmásodperc döntött, de végül Szeép-Pataki Júlia volt a gyorsabb Bognár Csitrivel, harmadik helyre szorítva ifj. Antal Pétert és Rádiháza Jorát.

Osztovits p
Osztovits Péter

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek