Komoly nemzetközi mezőny és majális hangulat Kiskunhalason

Kkhalas 2022 og

Háromnapos nemzetközi díjugrató versenyt rendez április 29. és május 1. között Kiskunhalas. A 43. CSI2* Nemzetközi Díjugrató Lovasversenyen eddig hét nemzet lovasai jelezték indulási szándékukat, de a kiskunhalasi élmezőny is nyeregbe száll.

Kiskunhalas már a 43. alkalommal rendezi meg nemzetközi díjugrató lovasversenyét. Közép-Európa egyik legjobb minőségű füves pályáján, a Hirling Lovasparkban rendezendő lovasversenyen 25 versenyszámot tartanak a három nap során. Érdekesnek ígérkezik a vasárnapi korlátugratás és a legrangosabb, 145 centiméteres magasságú akadályokkal nehezített Grand Prix, amely egyben Kiskunhalas Város Nagydíja lesz. A versenyen összesen 62 000 euró pénzdíj talál gazdára. Külföldi versenyzők a szomszédos országokból és Európa sok részéről érkeznek Kiskunhalasra.

A lovasokra a versenyeken és a pályán kívül is gondolt a szervező Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület. Pénteken könnyed hangulatú műsorvezetéssel filces foci, majd esti koktél és karaoke parti várja a résztvevőket és a nézőket. Különlegesség lesz a magyar lovas olimpikonok találkozója – közöttük halasi olimpikonokkal – szombaton, akiket a közönség megismerhet a versenyszámok közötti szünetekben.

A lovasparkba érkezők a magas színvonalú díjugrató versenyek mellett látványos lovas bemutatókat tekinthetnek meg. Fellépnek majd honvéd huszárok karusszel bemutatóval. A Kiskunhalasi Lovasbandérium egy meglepetés ünnepélyes eseménysorral készül. Műsorral lép fel Pintér Tibor vendégeivel a Nemzeti Lovas Színházból. A látogatók a pálya melletti vendéglátó egységekben a kedvelt dél-alföldi finomságokból kedvükre válogathatnak. A nemrégiben megnyílt Kincsem Kávézó is a vendéglátás színességét erősíti.

A nemzetközi lovasverseny legrangosabb körét, a vasárnap megrendezésre kerülő Grand Pix-t, amely egyben Kiskunhalas város Nagydíja, a DigiSport televízió rögzíti és egy későbbi időpontban közvetíti.

Igazi majális hangulattal, háromnapos, rangos nemzetköz díjugrató versenyekkel várja az érdeklődőket Kiskunhalas április 29-e és május 1-je között. A versenyszámok naponta délelőtt 9 órától, késő délutánig tartanak. A lovasparkba belépés díjtalan.

A 43. CSI2* Nemzetközi Díjugrató Lovasverseny fővédnöke Budai Gyula miniszteri biztos, védnökei Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere.

Szöveg: Kovács Iván

Kapcsolódó cikk
Kommentek