43. CSI2* Nemzetközi Díjugrató Lovasverseny - Kiskunhalas

Kkhalas 2022og

Háromnapos nemzetközi díjugrató lovasversenyt rendez április 29. – május 1. között Kiskunhalas a Hirling József Lovasparkban. A 43. CSI2* Nemzetközi Díjugrató Lovasverseny összes pénzdíja 62.000 euró.

Kiskunhalas már a 43. alkalommal rendezi meg nemzetközi díjugrató lovasversenyét. Közép-Európa egyik legjobb minőségű füves pályáján, a Hirling Lovasparkban rendezendő lovasversenyen 25 versenyszámot tartanak a három nap során. Érdekesnek ígérkezik a vasárnapi korlátugratás és a legrangosabb, 145 centiméteres magasságú akadályokkal nehezített Grand Prix, amely egyben Kiskunhalas Város Nagydíja lesz. A versenyen összesen 62.000 euró pénzdíj talál gazdára, ami komoly motiváció lehet a szakmai kihívások mellet a lovasoknak. Nevezni április 20-ig lehet.

A lovasokra a versenyeken és a pályán kívül is gondolt a szervező Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület. Pénteken könnyed hangulatú műsorvezetéssel filces focit szervez a rendező, amit az esti koktél, majd karaoke partin vezethet le résztvevő és néző egyaránt. Szombat este egytálétel vacsora vár a lovasokra. Különlegesség lesz a magyar lovas olimpikonok találkozója szombaton, akiket a közönség megismerhet a versenyszámok közötti szünetekben.

A lovasparkba érkezők a magas színvonalú díjugrató versenyek mellett látványos lovas bemutatókat tekinthetnek meg. Fellépnek majd honvéd huszárok karusszel bemutatóval. A Kiskunhalasi Lovasbandérium egy meglepetés ünnepélyes eseménnyel készül. Műsorral lép fel Pintér Tibor és vendégei a Nemzeti Lovas Színházból.

A látogatók a pálya melletti vendéglátó egységekben a kedvelt dél-alföldi finomságokból kedvükre válogathatnak. Igazi majális hangulattal, háromnapos, rangos nemzetközi díjugrató versenyekkel várja az érdeklődőket Kiskunhalas április 29. és május 1. között.

A lovasparkba a belépés díjtalan.

Csi 4

Kép és szöveg: Kovács Iván

Kapcsolódó cikkek
Kommentek