FEI bírói kurzus a Hirling József Lovasparkban

Biroi kurzus hirling2022 2

A Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) bírói továbbképzés és vizsga helyszínéül jelölte ki Kiskunhalast. A kurzust január 12-én délelőtt tartották meg hazai és külföldi résztvevőkkel. Az esemény kiváló népszerűsítési lehetőség is volt a nemzetközi lovas életben a Hirling Lovaspark számára.

A nemzetközi bírói kurzust Fugli Károly, az FEI elnökségi tagja vezette, aki elmondta, a versenybírókat minden szakágban, így a díjugratásban is folyamatosan képzik, a tudásukról pedig rendszeresen számot kell adniuk, hogy megújíthassák bírói jogosítványukat.

Biroi kurzus hirling2022 4
Fugli Károly és Juhász Tibor

A rendezvény házigazdája, a lovasparkot üzemeltető Lovas és Szabadidő Központ Kft. ügyvezetője, Juhász Tibor, aki egyben a Magyar Lovassport Szövetség elnökségi tagja is, örömmel nyilatkozott a sportdiplomáciai eredményről: „Természetesen büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen rangos nemzetközi kurzus házigazdái lehetünk. Ez egy kiváló promóciója a halasi versenyhelyszínnek és persze előnyös a halasi nemzetközi versenybíróinknak is, mert hazai környezetben vizsgázhatnak.”

Juhász Tibor azt is elmondta, hogy április 29. és május 1. között Kiskunhalas ismét nemzetközi díjugrató eseménynek lehet házigazdája. „Még tavaly beadtuk a FEI felé a nemzetközi versenyigényünket. A szövetség akceptálta kérvényünket és CSI2*-os nemzetközi díjugrató versenyt rendezhetünk a nagy hagyományú május elsejei lovasnapokként is ismert rendezvényünkön. A verseny előkészítő bizottság már túl van az első egyeztetésen és hamarosan részletes programmal jelentkezünk a nagyközönség felé” – nyilatkozta a magyar szövetségi szakember.

Biroi kurzus hirling2022 5

Kép és szöveg: Kovács Iván

Kapcsolódó cikkek
Kommentek