Championokat avattak Bábolnán

Csapatchampi1200

A júliusi kiskunhalasi forduló után péntektől vasárnapig rendezték meg a 2023.évi Moody Mares Championátus második fordulóját Bábolnán.

A Némethy Bertalan régió együttese a csapat champion

Izgalmas versenyt hozott a 2023. évi csapat championátus. Összevetések után, a kiskunhalasi és a bábolnai forduló után tizenegy együttesből a Varga Balázs által vezetett Némethy Bertalan Régió I-es csapata lett a champion, akik a néhai neves magyar díjugrató, Somlay Tamás emlékére lovagoltak. A csapat tagjai: Varga Lili – Jailbird, Jakab Levente - Elzino, Krecskovszki Evelin - It’s All The Go, Szotyori Nagy Kristóf – Santorini.

A csapat championátus ezüstérmese a 2022. évi győztes team, a Majláth Csaba által vezetett Rézi csapat lett. Csapattagok: Őzse László Nimród, Arató Lilla, Vass Fanni, Kovács Ádám, Csuka Balázs. A bronzérmes az Antal Péter által vezetett Máchánszky Gyula Régió I-es csapata: Kiss Laura, Kasi Kíra, Tolnai Hanna és Réti Dávid.

A dobogós csapatoknak dr. Szabó Csaba, Sáli Gábor, Bazsó Gergely és a nemrégiben hetvenedik születésnapja alkalmából kitüntetett Rozmán Ferenc gratulált.

Csapatchampi

Hegedűs Szofi a gyermek, a Lukácsi nővérek a póni championok

A gyermekeknél (10-12 év) az utolsó összevetőig nyílt volt a verseny, végül a Riverside LSE versenyzője, Zajzon András tanítványa, Hegedűs Szofi PM Las Vegasszal az utolsó pályát megnyerve 65 ponttal a dobogó legfelső fokára állhatott.

62 pontot gyűjtött, ezzel a második helyen zárt Réti Dávid tanítványa, Kiss Laura (Equitania LC), a bronzérmes a Carlo Lovassport Egyesület színeiben Levente Léna, Kormos János tanítványa. Negyedik helyen végzett 58 ponttal a mezőny legfiatalabb versenyzője, a kabókás Varga Lili, megelőzve a Potocska LSE lovasát, Such Lillát és a timpexes Daru Jázmin Dórát.

Schlezák Melinda, a Díjugrató Szakbizottság elnökségi tagja, Pirik Zsolt utánpótlás szövetségi kapitány és dr. Szabó Csaba, a versenybíróság képviselői gratuláltak a lovasoknak.

Ac hegedus szofi

A póniknál favorit győzelmek születtek, a kiskunhalasi forduló után nem változott a sorrend. Varga Zoltán tanítványai, a Varga ménes versenyzői domináltak a korosztályban, végül 74 ponttal Lukácsi Léna lett a champion, megelőzve testvérét, Lukácsi Lillát. 49 ponttal Jónás Annáé lett a bronzérem, negyedik Sáli Csenge, ötödik Tolnai Hanna.

Ac lukacsi lena

Krecskovszki Evelin az amatőr champion

A legnépesebb mezőnyben közel hatvan páros kezdte meg még Kiskunhalason a 2023. évi Moody Mares championátust, és végül ebben a kategóriában is az utolsó hatodik pálya döntött.

Németh Zoltán 115 centiméteres alappályáját nyolc lovas tudta hibapont nélkül lelovagolni, majd az összevetés után alakult ki a championátus sorrendje. Az aranyérmet Szotyori Nagy Kristóf tanítványa, a Prosper Lovasklub színeiben lovagló Krecskovszki Evelin nyakába akasztották, aki It’s All The Go-val és Hárfával versenyezve 51 pontot gyűjtött össze.

Ezüstérmes a Kenesei Lovasklub versenyzője, Maszlag Ilona tanítványa, Kovács Noémi 44 ponttal, megelőzve a bábolnai döntő győztes lovasát, Lutter Mercédeszt (Varga Ménes). A győrzámolyi Horváth Lovassport Egyesület versenyzője, Balázs Csenge 36 ponttal végzett a negyedik helyen, 32 ponttal a timpexes Arató Lilla lett az ötödik, 23 ponttal Freisleben Zsófia (B-King LSE) lett a MoodyMares amatőr championátus hatodik helyezettje.

Ac krecskovszki evelin

Szabó Virág és Horváth Lili a serdülő kategóriák championjai

A serdülő B kategóriában a legegyenletesebb teljesítményt Mráz Tamás tanítványa, Szabó Virág hozta a hat pálya során, így 64 ponttal megérdemelten szerezte meg a győzelmet. A serdülő B korosztály második helyén 51 ponttal Szladek Róbert lovasa, Széles Panna végzett Costa Bravával, megelőzve a 44 pontot gyűjtő Sáli Csengét Jácinttal (Connemara Lovasklub). A negyedik helyen végzett 42 ponttal Zsargó-Ágotai Fanni, ötödik Jankovics Larissza, hatodik Szabó Larissza.

A lovasoknak Zajzon András, a Díjugrató Szakbizottság elnökségi tagja, valamint a versenybíróság részéről Kunné Fekete Alexandra gratulált.

Ac szabo virag

Vasárnap kora délután csak két lovas tudta hibapont nélkül lelovagolni a 16-18 év közötti serdülő A kategória 125 centiméteres döntőjét, ami alaposan átrendezte a korábbi pozíciókat. A győzelmet Lóránt Attila tanítványa, a Pasaréti Honvéd lovasa, Horváth Lili szerezte meg a rutinos Ploona nyergében 56 ponttal, megelőzve a Csengery Dóra - Back Home párost (edző: Kormos János), akik 50 pontot gyűjtöttek össze. A bronzérmes Majláth Csaba tanítványa, Vass Fanni 46 ponttal. A kategória negyedik helyén Sugár Viola végzett, ötödik Jakab Levente, hatodik a vasárnapi döntő győztese, Tóth Fanni.

Ac horvath lili

Babos Gréta az utánpótlás champion

A legkevesebb induló az utánpótlás korosztályban (19-25 év) állt starthoz, de a legszorosabb pontállás itt alakult ki. A MoodyMares utánpótlás champion 2023-ban Mráz Tamás tanítványa, Babos Gréta Timpex Inkával. A győztes 75 ponttal utasította maga mögé a mezőnyt. Második a Kentaur Lovas Egylet versenyzője, Zsidó Csaba tanítványa, Nyemcsók Hanna Dóra, aki a szürke Jégvirágot lovagolta. A Champions Team lovasa, Sári Mia Sarolt nyakába akasztották a bronzérmet, negyedik lett a timpexes Kovács Ádám.

A lovasoknak Pirik Zsolt utánpótlás szövetségi kapitány, valamint a versenybíróság részéről Sáli Gábor gratulált.

Ac babos greta

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek