Timpexes győzelmek indították az év első versenynapját a Nemzeti Lovardában

Bodnar Annabell1200

A téli pihenő után visszaköltözött a pezsgés a Nemzeti Lovardába: 122 lovas és 187 ló érkezett 2024 első díjugrató versenyére. Az akadályok magassága ezúttal is kilencventől 130 centiméterig emelkedett a nap folyamán.

Ideális időre írták ki a nap első versenyszámát, ahol 90 centiméteres akadályok várták a ló-lovas párosokat. A győzelmet Csuka Balázs tanítványa, Belicza Márk szerezte meg Timpex Omaha nyergében (Timpex Nyíregyh. LK), második Serra-Páka Nóra Panna és PM Casella, harmadik Pénzes Levente és Cashgar.

Három versenyszám zajlott száz centiméteren. A kezdő lovasok legjobbja Rónay Antal tanítványa, Faragó-Kovács Sofia Kristiina volt Tangóval (Torda Köböre LSE). A nyitott mezőnyben az első és a második helyet is Bata Regina szerezte meg Coco Chanel, illetve Babucha Andalusi nevű lovaival (Chanello Lovasfarm Sportegyesület). Harmadik Belicza Márk – Timpex Orpheus páros. Az ötéves lovak mindössze négy indulót számláló mezőnyében 7,80 stílusponttal a Csuka Balázs által lovagolt Cornet Obolensky apaságú Timpex President végzett az élen.

105 centiméteren is Timpexes győzelem született Arató Alma és Timpex Gála (Timpex Nyíregyh. LK) gyors hibátlanjának köszönhetően. Második Ruisz Lilla és Kahlua (Champions Team LKE), harmadik Faragó-Kovács Sofia Kristiina Tangó nyergében.

Mindössze öt páros állt rajthoz az ifjúsági mezőnyben. A győzelmet 8,2 stílusponttal Puskás Lili szerezte meg Rádiháza Etalon nyergében (Debreceni LA KH).

Négy indulót számlált a hatéves lovak mezőnye, itt az ifj. Szabó Gábor által lovagolt Galbatorix Pommex Z (DEAC Sport NK. Kft.) zárt az élen.

110 centiméteren a nyitott mezőny legjobbja Misi Gerda volt Titivel (Potocska LSE), az amatőr lovasoknál pedig Ruisz Lilla és Kahlua (Champions Team LKE) mintegy tíz másodperccel végzett versenytársai előtt.

A 115 centiméteres nyitott versenyszámban szoros versenyben Lutter Mercédesz szerezte meg a győzelmet Merfol La Mer nyergében (Varga Ménes GYLE), Jung Lili és Bloom Aquarelle mintegy fél másodperces hátránnyal csúszott a második helyre. Harmadik Nemes Dorka és El Coronita a Viktor-i Sportegyesület színeiben, a negyedik és ötödik helyet is klub versenyzői szerezték meg.

Lutter Mercedesz Merfol La Mer
Lutter Mercédesz - Merfol La Mer

A 120 centiméteres versenyszámra 37 lovas nevezett. A nyitott kategória legjobbja egy ludovikás páros volt: Jakli Norina és Jesmar. Második a kiskunhalasi Zsargó-Ágotai Fanni és Excell SB nevű lova, harmadik Szabó Virág Noémi és Valeur De Vivant.

Jakli Norina Jesmar
Jakli Norina - Jesmar

Ahogy ez gyakorta előfordul, a mezőny legjobb idejét ezúttal is egy fiatal lovas hozta: Bodnár Annabell és Comedy Star. A Némethy Bertalan Alapítvány színeiben versenyző lovas edzője Stróbl Dorottya. A kategória másik két dobogós helyét a DEAC lovasai szerezték meg: második Fábián Johanna és Quantum 20, harmadik Fábián Maja Olívia és Chacrinue.

Bodnar Annabell Comedy Star
Bodnár Annabell - Comedy Star

130 centiméteres magasságon 19 lovas részvételével zárult a nap. A kategória favorit párosa, Göttler Vilmos és Jégvirág rögtön el is könyvelhette idei első tattersallos győzelmét. Második ifj. Szabó Gábor és For The Moment, harmadik Bohák-Debreczeni Éva és Cortez. A lovasoknak a versenybíróság nevében Somogyi Ivett gratulált.

Gottler Vilmos Jegvirag
Göttler Vilmos - Jégvirág

Fotó: Tokodi Tícia/Tic Photo

Kapcsolódó cikk
Kommentek