Vándor Zsófia: idén a három csillag a cél

V Zs kiemelt

A már egy évtizedes múltra visszanyúló díjugrató Grand Prix sorozat idén Bábolnán vette kezdetét. A gyermek, amatőr, U25 és felnőtt kategóriák győzteseivel Urbán Zoltán kollégánk beszélgetett.

Vándor Zsófia és Quintus a felnőtt kategória legjobbja

A 150 centiméteres felnőtt nagydíj összdíjazása 2 millió forint volt. Tizennyolc lovas állt starthoz a tizenhárom számozott akadályból álló technikás pályán. Borította az eredményeket az alapidőre vonatkozó idei évtől érvényes szabály, amelynek értelmében időtúllépés esetén minden megkezdett másodpercért egy hibapontos büntetés jár. A győzelmet és a győztesnek járó dicsőséget végül Vándor Zsófia szerezte meg Quintus nyergében.

Daria Kazakova a Moody Mares amatőr GP győztese

A Moody Mares Lovasbolt által támogatott nagydíj összevetésének utolsó lovasa, Daria Kazakova a szürke Carte Noir nyergében gyors, hibapont nélküli lovaglással nyerte a kategória és első idei szabadtéri Grand Prix versenyét.

Kovács Roland az U25 mezőnyének élén

Nyolc fiatal lovas közöt izgalmas összevetést hozott a Goldhorse sportlótáp által támogatott, 420 ezer forint összdíjazású U25-ös nagydíj. Az összevetésből végül a castiliás Kovács Roland került ki győztesen rutinos ménjével, Sir Winston C-vel.

Both Petra nyerte a Horze Gyermek GP-t

A Horze Lovasáruház által támogatott Grand Prix-ben hárman tudták hibapont nélkül lelovagolni a 125 centiméteres alappályát. Az összevetés első indulója, ifj. Petrik Béla tanítványa, Both Petra Szombati Gábor Casus Bibendijével szédületes sebességgel, kis fordulókkal a leggyorsabb hibátlannal ért célba.

Videók: Urbán Zoltán

Kapcsolódó cikkek
Kommentek