Kezdődik a Grand Prix Kiskunhalason

Kkhalas 202304 2

Április 28. és május 1. között kerül megrendezésre a Dél-alföldi régió legnagyobb lovassport eseménye, a 2023. évi Díjugrató Grand Prix sorozat I. fordulója Kiskunhalason, a Hirling József Lovasparkban.

A kiskunhalasi május elsejei lovasnapokként nemzetközi szinten ismerté vált díjugrató esemény az 1960-as évek végétől kerül megrendezésre az évszázados múlttal rendelkező lovasbázison. A Hirling József Lovaspark arénája Magyarország és a közép-európai régió egyik legjobb minőségű ősgyep alapú füves pályája. A hazai díjugrató események egyik kiemelt versenyhelyszínén az utóbbi öt évben jelentős infrastrukturális fejlesztések történtek. Ide várják az ország legjobb lovasait minden kategóriában, és az érdeklődő közönséget az április 28. és május 1. között megrendezésre kerülő Díjugrató Grand Prix I. fordulóra. A verseny zsűri elnöke Fugli Károly lesz, aki a 2024-es párizsi olimpia Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) által jóváhagyott díjugrató bírói névsorát erősíti.

A négynapos verseny során 30 versenyszámban, közöttük hat GP körben mérik össze tudásukat a legjobb hazai díjugratók. A kiskunhalasi forduló a három önálló versenyből álló GP szabadtéri versenysorozat első állomása lesz. A verseny 3 570 000 Ft összdíjazású, május elsején, hétfőn délután a felnőtt GP előtt megrendezésre kerül az úgynevezett korlátugratás show-versenyszám. A versenyszámok naponta 8 órától 18 óráig ingyenesen látogathatók, a helyszínen kávézó és étterem is várja a vendégeket.

Kkhalas 202304 1

A verseny keretei között kerül sor a Magyar Lovasolimpikonok II. Találkozójára április 29-én 10 órától.

Lovasolimpikonok2023

A rendezvény fővédnöke dr. Budai Gyula miniszteri biztos, védnökei, Bányai Gábor kormánybiztos és Dallos Gyula miniszteri biztos.

További információ »

Részletes versenykiírás »

Szöveg és fotó: Kovács Iván

Kapcsolódó cikk
Kommentek