Ifj. Kövy András nyerte a Nemzeti Lovardáért Alapítvány nagydíját

Kovy gp 1200

Vasárnap a 6-7 éves fiatal lovak, a Small Tour és a 25 év alatti lovasok döntője zajlott a Gróf Széchenyi István Emlékversenyen, a nap fénypontja pedig a 1450 centiméteren megrendezett Grand Prix volt.

Szuhai Rodrigo a Small Tour döntőjében is megállíthatatlan volt

A Szuhai Horses által felajánlott 1100 eurós összdíjazásért zajlott a 6 és 7 éves fiatal lovak döntője vasárnap reggel a Nemzeti Lovardában. A fiatalabb korosztályt 125, a hétéveseket pedig 130 centiméteres magasságú akadályok várták. A 48 indulóból 21 páros jutott be az összevetésbe, ahol a rövidített pályát nyolcan tudták hibátlanul teljesíteni.

A győzelmet egy hatéves herélt, a Kovács Henri által lovagolt Emerald Van T Ruytershof × Power Light származású Entre Nous Van ‘T Coseveld Z szerezte meg. Szuhai Péter és a szintén hatéves Chacco Chau Ps javítva előző napi eredményükön a második helyen zárták a döntőt. A hétévesek mezőnyéből csak a cseh Natalie Kovarova által bemutatott Lady Concern du Rezidal tudott feljutni a dobogóra. Negyedik a mindig mosolygó Burucs Borbála és a Nannan-A × Drosselklang II származású Mia Niana. Az eredményhirdetésre szólították még az ifj. Kövy András – Manitu 88 és Kirsten Katarina Packova – Redoutable Kintos Z párosokat, akik Kunné Fekete Alexandrával, a versenybíróság tagjával rázhattak kezet.

01 UT4 1372
Kovács Henri - Entre Nous Van 'T Coseveld Z

47 induló sorakozott fel a CSI 2* Small Tour 125 centiméteres, hibaidős elbírálású döntőjében az Inter Horse Truck díjáért. Nem kevesebb, mint 1200 euró volt a tét.

Nagyon ígéretes volt a hatodikként induló Bandi Zsanett villámgyors hibátlan pályája, de rögtön utána jött Szuhai Rodrigo és Casalcon nyergében átvette a vezetést. Bandi Zsanett és Quinadore csak néhány tizedmásodperccel csúszott a második helyre. Kovács Noémi és Calinka de Bognar a harmadik helyen búcsúzott a Small Tour sorozattól. Negyedik Janik Anna és Chacezza Girl PS, ötödik és hatodik pedig két olyan páros, akiknek a nevei bizonyára ismerősen csengenek azok számára, akik figyelemmel követték a Gróf Széchenyi István Emlékversenyt az előző napokban: Vigh Letícia – Ibram vh Overlede Goed és Hack Eliza Szonja – Pamela V. Wichenstein. A lovasoknak dr. Szabó Csaba gratulált.

01 UT4 2016
Szuhai Rodrigo - Casalcon

Kovács Roland és Casallandia PS az U25 döntő győztese

135 centiméteres magasságon 12 akadály, 15 erőkifejtés várt az U25 korosztály lovasaira a Horse Trans Cargo díjáért megrendezett döntőben. A hibaidős elbírálású versenyszámban 29 alkalommal szólalt meg az indítást jelző csengő.

A végső győzelmet az a páros szerezte meg, akik az elmúlt napokban már egy győzelmet és egy harmadik helyet is elkönyvelhettek: Kovács Roland és Casallandia PS. De a második helyezett Bognár Dóra – Calli Top páros is mindkét korábbi fordulóban ott volt az eredményhirdetésen. A harmadik helyet Jármy Tibor szerezte meg Jb Zenit nevű ménjével. Szlovák páros végzett negyedik helyen: Kirsten Katarina Packova és Cirro 3. Ötödik Károly Mandula Kinga és Corno S’Tannan, hatodik Lehotai Máté Quirinus 27 nyergében.

A versenybíróság jókívánságait Schlezák Melinda tolmácsolta a lovasok felé.

01 UT4 3091
Kovács Roland - Casallandia PS

Magyar győzelem a Grand Prix-ben

A hétvége fénypontja, a Gróf Széchenyi István Emlékverseny legrangosabb versenyszáma a Nemzeti Lovardáért Alapítvány 145 centiméteres magasságon megrendezett nagydíja volt egyszeri összevetéssel. A tekintélyes, 28.200 eurós összdíjazás mellett értékes Longines ranglista pontokért is versenyeztek a lovasok.

A 39 indulót számláló mezőnyben egészen a 14. lovasig várnia kellett a közönségnek az első hibátlanra. Ez a bravúr elsőként az osztrák Bianca Babanitznak sikerült San Giovannival. Az első magyar hibátlant ifj. Kövy András hozta Accoton PS nyergében, majd egy újabb szenzációs hibátlant mutatott be Kiss Lizanna és Cabecco PS. Utolsóként a szlovák Bronislav Chudyba – Dali Van ‘T Prinsenveld Z páros csatlakozott az összevetők elit klubjához.

Az összevetésben az osztrák Bianca Babanitz egy szép hibátlannal alaposan feladta a leckét versenytársainak. Ifj. Kövy Andrásnak azonban Accoton PS nyerében több mint egy másodperccel hamarabb sikerült teljesítenie a rövidített pályát. Kiss Lizanna és Cabecco PS, valamint Bronislav Chudyba és Dali Van ‘T Prinsenveld Z egy-egy verőhibával zárták az összevetést.

Így a végső sorrend:

  • 1. Ifj. Kövy András – Accoton PS
  • 2. Bianca Babanitz – San Giovanni
  • 3. Kiss Lizanna – Cabecco PS
  • 4. Bronislav Chudyba – Dali Van ‘T Prinsenveld Z
  • 5. Ifj. Szabó Gábor – H-Secret By Boris
  • 6. Debreceni Fanni – Db Variette
  • 7. Jarmy Vince – Carbon Girl Z
  • 8. Ifj. Szuhai Gyula – Perthy Jackson

A versenyzőknek Stróbl Dorottya versenyigazgató, Karig Gábor, a Nemzeti Lovardáért Alapítvány alapító tagja és Robert Fekar, a versenybíróság tagja gratulált. Az eredményhirdetés rendjéről az egész versenyhétvége során Bálint Gábor steward gondoskodott.

01 UT4 4122
Ifj. Kövy András - Accoton PS

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek