Zárug Gyula győzött 140 centiméteren a Széchenyi Emlékverseny második napján

Zaruggy 1200

Borult, esős idő fogadta péntek reggel a VIP Tour 40 lovasát a Gróf Széchenyi István Emlékversenyen. 21 versenyző teljesítette hibátlanul Karádi László 110 centiméteres pályáját, azonban a csütörtöki győztest, Tóth Sebestyént Claudius nyergében egyiküknek sem sikerült megelőznie. Barnák Dóra Eszter és Papillon Van’T Janshof végzett a második, Arató Alma és Timpex Gala a harmadik helyen. A dobogós lovasok mellett a helyezetteknek, a Bajkó Mercédesz – Nekton Calido, Bandi Barbara – Solyomszem Csacsacsa és Najari Nader – Carte Noire párosoknak is Kunné Fekete Alexandra gratulált.

01 T45 4761
Tóth Sebestyén – Claudius

Az ötéves lovaké volt a főszerep a nap második kétfázisos versenyszámában. Az élen helycserés támadás történt: az első helyet ezúttal az Emerald Van’T Ruytershof × Arezzo származású Orald Field szerezte meg Szuhai Péterrel, míg a csütörtöki győztes, a Csuka Balázs által lovagolt Timpex President ezúttal a második helyen zárt. A szlovák színeket képviselő Zak Michal és Cupido-K Van Kattenheye Z sikeresen megőrizte harmadik helyét. További helyezettek: Takács Sandra – Oscar, Ács-Heibl Ágnes – Jazz des Forets, Andrija Hrgovic – Chase Eq Z.

01 T45 4979
Szuhai Péter - Orald Field

A 120 centiméteres Small Tour első fordulójában a pálya hossza 490 méter volt, a versenyzőknek 11 akadályt kellett leküzdeniük 13 erőkifejtéssel. A 42 indulóból 17 párosnak sikerült hibapont nélkül teljesíteni a pályát. A leggyorsabb hibátlant Kovács Roland és Cornettaga PS hozta, ezzel a lovas újabb győzelmet könyvelhetett el csütörtöki sikerei után. Szintén nem először volt ott a tiszteletkörben az idei Gróf Széchenyi István Emlékversenyen a Bandi Zsanett – Quinadore páros, ezúttal egy második helyezéssel lettek gazdagabbak. A harmadik helyen Hack Eliza Szonja zárt Pamela V. Wichenstein nyergében. A helyezettek: Kovács Noémi – Calinka de Bognar, Janik Anna – Chacezza Girl PS, Szaszák Rubina – Radihaza Henna.

01 T45 5105
Kovács Roland - Cornettaga PS

A pénteki versenynap második felében 130 centiméteres magasságon zajlott a 25 év alatti lovasok kétfázisos, megszakítás nélküli versenyszáma a Horse Trans Cargo díjáért. A dobogós helyezésekről tizedmásodpercek döntöttek. Buza Patrik Zoltánnak szoros versenyben sikerült maga mögé utasítania versenytársait Laprida MP nyergében. Bodnár Annabell javított csütörtöki eredményén, ezúttal a második helyet szerezte meg Lay Your Love On Z nevű lovával, harmadik pedig a csütörtöki győztes páros, Kovács Roland és Casallandia PS. Román lovas végzett a negyedik helyen, Joanna Clarke és Rc Lux Vivendi, majd egy lengyel páros következett, Kacper Mroz és Fifty-Fifty Van Boven de Wevels, végül pedig Csiszárik Petrát szólították az eredményhirdetésre Harperrel. A lovasok Schlezák Melindától, a versenybíróság elnökétől fogadták a gratulációkat.

01 T45 5853
Buza Patrik Zoltán - Laprida MP

130 centiméteres akadályok vártak a CSI 2* Medium Tour résztvevőire is. A kétfázisos, megszakítás nélküli versenyszámot az Inter Horse Truck támogatta. A versenyszám igazolta a közismert mondást, miszerint utolsókból lesznek az elsők, ugyanis a győzelmet a 39. helyen induló Szuhai Rodrigo szerezte meg Carta Blue SZ nyergében. Pedig sokáig a másodikként pályára lovagló ifj. Szuhai Gyula és Cornet’s Blue SZ állt az élen, majd átvette a vezetést Kovács Henri és The Flash 3. Előbbi páros végül a negyedik, utóbbi a harmadik helyen zárt. Második Kovács Roland és Lagretta HB. Az ötödik helyen 2019. magyar bajnokának, Vándor Zsófiának szólt a taps, aki Chacco-Bellát lovagolta, hatodik Szuhai Péter és Conccodello PS. A lovasoknak a versenybíróság nevében Robert Fekar gratulált.

01 T45 6783
Szuhai Rodrigo - Carta Blue SZ

55 lovas nevezett a nap legrangosabb, 140 centiméteres magasságra kiírt versenyszámára, ahol az E-Sporthorses jóvoltából a tekintélyes, 3000 eurós pénzdíj mellett egy kiváló származású fagyasztott embrió is a verseny tétje volt. A versenyzőket 12 akadály, 14 erőkifejtés várta Karádi László pályáján. Először a román Andrea Herck – Kalvarie van de Zelm páros hibátlanja tűnt legyőzhetetlennek, majd a nyolcadikként induló, szintén román színekben versenyző Zárug Gyula vette át és végül a verseny végéig meg is tartotta a vezetést Norton Z nevű lovával. Második 2021. gyermek Európa-bajnoka, ifj. Szuhai Gyula a 2022-es év lejobb ugrólovával, Perthy Jacksonnal. Harmadik helyen zárt ifj. Kövy András és Accoton PS. A zivataros időjárás miatt a főépületben megtartott eredményhirdetésre szólították még a negyedik helyen záró Andrea Hercket (ROU), a szlovák Bronislav Chudybát és Milos Rajnát.

01 T45 7676
Zárug Gyula - Norton Z

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek