Lehengerlő Szuhai-fölény a Gróf Széchenyi István Emlékverseny harmadik napján

Szuhair 240518 1200

125 centiméteres magasságon, 13 számozott akadállyal vette kezdetét a Gróf Széchenyi István Emlékverseny szombati napja. A Lipóti Pékség támogatásával megrendezett Small Tour kétfázisos versenyszámában 48 lovas vállalta a megmérettetést és a mezőny fele zárta hibapont nélkül a pályát.

Szoros versenyben dőlt el a dobogós helyek sorsa. A győzelmet ezúttal sikerült megszereznie Bandi Zsanettnak Quinadore nevű kancájával. A páros a pénteki fordulóban a második helyen zárt. Az utolsóként pályára lovagló Zárug Annamária és Firefly a második helynek örülhetett. Az erősebbik nemet egyedül Jakab Levente képviselte az eredményhirdetésen, aki Elzino nevű ménjével a harmadik helyet szerezte meg. A dobogós lovasok mellett Horváth Lili és Ploona, Ádám Eszter és Cardigan, valamint Szabó Virág Noémi és Rafiki van de Dennehoeve fogadták Schlezák Melinda gratulációit.

01 T45 8504
Bandi Zsanett - Quinadore

115 centiméteres magasság és hiba-idős elbírálás mellett zajlott a VIP Tour döntője az Alpenspan támogatásával. 39 lovast és 17 hibátlan lovaglást láthatott a közönség a nap második versenyszámában Karádi László pályáján.

Szerencsét hozott a startlistán a 13-as szám az Arató Alma – Timpex Gála párosnak, ugyanis sikerült győzelemmel zárniuk a döntőt. Pál Hanna Iringó és Mandula nevű kancája szerezte meg az ezüstérmes pozíciót. Barnák Dóra Eszter és Papillon Van’T Janshof a harmadik helyen zárták a VIP Tour sorozatát. A további helyezések: Vidor Krisztina – Fairy Lou, Patkó Zselyke Zelinde – Castro, Crocco Maya Charlie – Kaiser RW. A lovasoknak Kunné Fekete Alexandra gratulált.

01 T45 8827
Arató Alma - Timpex Gála

Elsöprő Szuhai-siker a fiatal lovaknál

A Szuhai család lovasai mindent vittek a 6-7 éves lovak Szuhai Sporthorses által támogatott versenyszámában. A 125/130 centiméteres magasságon zajló hibaidős számban gyűlt össze a verseny legnépesebb mezőnye 52 lovassal. Az első két helyet ifj. Szuhai Gyula lovai szerezték meg: a Diaron × Chacco-Blue származású Diarcha SZ és az Exelero 2 × Lasangos 2 származású Chasa Lady SZ. Harmadik Szuhai Péter és Chacco Chau Psz. Egy szlovák páros, Juraj Krivjansky és Mireya szerezte meg a negyedik helyet, maga mögé utasítva Ifj. Kövy Andrást Manitu 88, illetve Buza Patrik Zoltánt Virginia R. nyergében.

01 UT4 9830
Ifj. Szuhai Gyula - Diarcha SZ

Nem hozott meglepetést az ötéves lovak döntője, nem történt változás a dobogón az előző napokhoz képest. Az első helyen a magyar tenyésztésű Timpex President (Cornet Obolensky × Kannan) végzett Csuka Balázzsal. Második helyen zárt Szuhai Péter és az Emerald Van’T Ruytershof × Arezzo származású Orald Field. A dobogó harmadik helyét harmadjára is a szlovák Michal Zak szerezte meg Cupido-K Van Kattenheye Z nevű heréltjével. De a többi helyezett is lovagolt már tiszteletkört az előző napok folyamán. A végső sorrend: Takacs Sandra – Oscar, Ács-Heibl Ágnes – Jazz des Forets, Andrija Hrgovic – Chase Eq Z.

Az ötéves lovak versenysorozatát Paul Schockemöhle támogatta, valamint a győztes a Premium Horse Feeds különdíját is hazavihette. A döntő helyezettjeinek Schlezák Melinda gratulált.

01 T45 9630
Csuka Balázs - Timpex President

Szuhai Rodrigo fergeteges győzelme a Medium Tour döntőjében

A versenyhétvége első összevetéses versenyszáma a CSI2* Medium Tour döntője volt. A 47 indulóból 18 páros tudta hibátlanul abszolválni a 135 centiméteres pályát, így igen tekintélyes létszámmal zajlott az összevetés az E-Sporthorses által felajánlott 4000 euróért, illetve a kiváló származású fagyasztott embrióért, valamint a Baileys Horse Feeds különdíjáért.
Kovács Henri és Tambourino már megmutatta az előző napok folyamán, hogy kiváló formában vannak. Most fantasztikusan gyorsan, 32,53 másodperc alatt teljesítették az összevetés pályáját, teljesítményük felülmúlhatatlannak tűnt. Azonban jött a mindössze 15 éves Szuhai Rodrigo Cornet nyergében és a finn páros kiváló eredményét túlszárnyalva, 31,76 másodperces hibátlannal szerezte meg a győzelmet.
A cseh Natalie Kovarova és Ares nevű ménje végzett harmadikként. A helyezetteknek is minden okuk megvolt az ünneplésre, hiszen mindannyian hibátlanul teljesítették a rövidített pályát. A helyezettek: Vándor Zsófia – Chacco-Bella, Szuhai Péter – Casallina Psz, Bianca Babanitz – Cantinoso.
A lovasoknak Dallos Gyula miniszteri biztos, prof. dr. Sótonyi Péter, a Magyar Lovassport Szövetség alelnöke és Robert Fekar, a versenybíróság tagja gratulált az eredményhirdetésen.

01 UT4 1081
Szuhai Rodrigo - Cornet

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek