Bohák-Debreczeni Éva vasárnap sem talált legyőzőre

Bohak 20240421 1200

Tíz versenyszám jutott vasárnapra is a Nemzeti Lovardában, köztük az egész hétvégét megkoronázó 140 centiméteres megmérettetés.

A lovasok először 100 centiméteren mérhették össze tudásukat. A nyitott versenyszámban Pájer Emese győzött Floriana Operett (E. Rebi) nyergében (Cavallino LSE). A Tóth Dorina – Kurszán páros hajszálnyi előnnyel halászta el a második helyet Nagy-Eszlári Stella és Aclisandra PS elől.

Pájer
Pájer Emese - Floriana Operett

A kezdő lovasok között ismét 8,4 stíluspont kellett a győzelemhez, ezt Mess Laura Izabell és Rafiki Van De Dennehoeve (Pasaréti Honvéd Lovas SE) szerezte meg. Második 8,2 ponttal Krucsó Karolina és Bognár Csitri, harmadik Szűcs Milán és Fetti Primadonna.

Mess
Mess Laura Izabell - Rafiki Van De Dennehoeve

Az ifjúsági korosztály indulóit ezúttal is 110 centiméteres akadályok és egy kétfázisos, megszakítás nélküli versenyszám várta. Az élen a Moga Henrietta Réka – Törpiri páros (Equina LSE) zárt egy gyors hibátlannal, majd Nagy-Eszlári Stella és Stuart 38, valamint Crocco Maya Charlie – Kaiser RW a további sorrend.

Moga
Moga Henrietta Réka - Törpiri

Ugyanezen a magasságon a nyitott kategóriában Hegedüs Kristóf ezúttal Vivaldi nyergében utasította maga mögé a mezőnyt (Gyömrői Tövesmajor LE). A második helyen a prosperes Kis Judit – Timpex Jeremiás duó végzett, egy tizedmásodperccel megelőzve Szabó Virág Noémit Commachis Proud J.K.H. Z nyergében.

Hegedüs
Hegedüs Kristóf - Vivaldi

Az amatőr mezőnyben a BLK párosa, Vidor Krisztina és Fairy Lou végzett az élen, a dobogós helyeket a Szöllősi Hajnal – Gina Van Lange Weeren és Szabó-Lódi Petra – Larron párosok szerezték meg.

Vidor
Vidor Krisztina - Fairy Lou

Ismét két indulóra zsugorodott az ötéves lovak mezőnye, a szereplés a Békási Antónia által bemutatott Chacco-Blue II apaságú Chakernek sikerült jobban, második Füzér Gábor és Clerqie Van’t Langeveld Z.

Stílusosan hat induló volt a hatéves lovaknál, itt a győzelmet a Kovács Henri által lovagolt Entre Nous Van ‘T Coseveld Z szerezte meg. Második Fugli Károly lova, Special Edition Baboskert Krucsó Szabolccsal a nyeregben, harmadik Szilágyi Kitti és Tripla Georgeanna Z.

35 páros indult 120 centiméteren, közülük mindössze kilencen teljesítették a pályát hibapont nélkül. Újabb győzelemmel gazdagodott Hegedüs Kristóf és Atlanta (Gyömrői Tövesmajor LE). A győztes párost jó öt másodperccel lemaradva követte dr. Tuska Pál és Rádiháza Nina Ricci, harmadik Vass Fanni és TM Centella.

Hegedüs atlanta
Hegedüs Kristóf - Atlanta

32 alkalommal szólalt meg az indítást jelző csengő a 130 centiméteres versenyszámban, ahol két kategória lovasai is szerepeltek. A nyitott mezőnyben Kovács Henri szinte mindent vitt. Első lett Quinteróval, a harmadik helyet Tambourino, a negyediket The Flash 3 nyergében szerezte meg. Második Burucs Borbála és Mia Niana. Három hibátlan lovaglást láthatott a közönség az U25-ös mezőnyben. A leggyorsabb a Tóth Boglárka – Chaccobo páros (Varga Ménes GYLE) volt, majd Zólyomi Emma – Katika és Frányó Csenge – Bognár Obstreicher zártak dobogós helyeken.

Kovács
Kovács Henri - Quintero

23 lovas nevezett az utolsó, 140 centiméteres versenyszámra. 23 lovas nevezett az utolsó, 140 centiméteres versenyszámra. A tizennegyedikként induló Bohák-Debreczeni Éva Cortezzel megszerezte és a szám végéig meg is tartotta a vezetést, így ő vezethette a hétvége utolsó tiszteletkörét. A második helyen Szuhai Rodrigónak és Casalcon SZ nevű lovának szólt a taps, harmadik Czékus Zoltán és Ricola.

Bohák
Bohák-Debreczeni Éva - Cortez

A lovasoknak Szalai Klaudia, a versenybíróság elnöke gratulált.

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek