Szilvásváradon zárult a fedettpályás díjugrató szezon

Feketeluca og

A 2022-2023-as fedettpályás szezon záró kiemelt eseménye zajlott péntektől vasárnapig a szilvásváradi Lipicai Lovasközpont fedett lovardájában. Gyermek, ifjúsági, fiatal lovas és az amatőr kategória döntőire kerül sor, ahol az összdíjazás több mint másfélmillió forint volt.

A döntő pályaépítője Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítő, a versenybíróság elnöke Juhász Tibor volt.

Fekete Luca az amatőr fedettpályás döntő győztese

Az elő- és középdöntő győztese, Busi Sándor és a tavalyi győztes Márki Zoltán is hibázott a 2022-2023-as fedettpályás szezon amatőr döntőjének 120-125 centiméteres pályáján, így végül hat hölgy lovasnak volt esélye arra, hogy a végső összevetésben az aranyéremért lovagolhasson. A győzelmet Horváth Gábor tanítványa, a győrzámolyi, Fekete Luca szerezte meg, aki a rutinos Arianéval az összevetés utolsó indulójaként a leggyorsabb hibátlannal haladt át a célvonalon.

Az amatőr kategória ezüstérmese a tavalyi negyedik helyezett, a kiskunhalasi Endrédi Tekla lett Chupanadli F-el, a bronzérmes az Airvent Lovasklub színeiben Varnyú Lilla Diamonddal, akit Lehotai Máté készített fel. Negyedik helyen a kategória favorit lovasa, a Ludovika Sportegyesület színeiben versenyző Mernyei-Bobok Eszter lett Edwarddal, a páros az összevetés utolsó ugrásánál hibázott. Ötödik Kovács Dóra tanítványa, Szarvas Júlia és Avatar, hatodik Bazsó Gergely tanítványa, Tóth Bagi Dorka és a sárga Curtis. A hetedik helyen holtversenyben négy-négy hibaponttal a debreceni Szladek Szonja és a kiskunhalasi Dunai-Kovács Lilla zárt.

Feketeluca

Nagy Zsófia gyermek bajnok

Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítő három alappályáját a gyermek kategória három lovasa tudta hibapont nélkül teljesíteni. Az érmekért rövidített pályán zajlott az összevetés. Az elsőnek starthoz álló prosperes Nagy Zsófia Victory Blue PS-el egy villámgyors hibátlannal kezdett. Az Öregkő Lovasklub másodikként lovagló versenyzője, Krepcsik Lara Hermitage De La Motteval három verőhibát gyűjtött be, míg a záró lovasként versenyző Pirik farmos Petes Maja Donna Dorenával kis fordulókkal is hibátlanul ért célba. Az időeredmény hat századmásodperccel Baumann Bori tanítványának győzelmét hozta, így 2023-ban Nagy Zsófia nyakába akasztották az aranyérmet, ezüstérmes lett Nevelits Laura tanítványa, Petes Maja, bronzérmes Krepcsik Lara.

Holtversenyben a negyedik helyen a Némethy Bertalan Alapítvány versenyzője, Nagy Nóra Jázmin és Propser Lovasklub színeiben versenyző Hegedűs Laura Lili végzett, ők ugyanis négy hibaponttal érkeztek, de a döntőben hibátlanul mentek. A hatodik helyen holtversenyben négy hibaponttal négy lovas osztozott: Fabók Adrienn Szaffi, Nitsmann Gréta, Kiss Johanna Janka és Pichovszky Dalma.

Nagyzsofia

Benedek Adél, Tavasi Eszter és Bódai Hanna az ifjúsági döntő legjobbjai

Az ifjúsági kategória döntője előtt hét lovas állt hibátlan teljesítménnyel, a vasárnapi döntő 130-135 centiméteres pályája után viszont már csak három lovas mondhatta magát tiszta hibátlannak, így ők lovagolhattak az érmekért az összevetésben.

A bronzérmet Németh István tanítványa, Bódai Hanna és Calciano szerezte meg a rövidített pálya után. Ezüstérmes Szotyori Nagy Kristóf tanítványa, Tavasi Eszter és a Chacco Blue apaságú Chavoltus, míg az első hely a Némethy Bertalan Alapítvány lovasához, Benedek Adélhoz került. Stróbl Dorottya tanítványa az összevetésben sem hibázott, így megérdemelten akasztották a nyakába a fedettpályás döntő ifjúsági kategóriájáért járó aranyérmet.

Negyedik helyen két Borsod-Abaúj-Zemplén megyei lovas osztozott, a Garai SE lovasa, Takács Vivien és a diósgyőri Kelemen Blanka. A hatodik helyen hármas holtverseny alakult ki Fésűs Gréta, H.Nagy Emma és Zsargó-Ágotai Fanni között.

VAS 2804 1

Diósgyőri arany és ezüst a fiatal lovasok döntőjén

Egy hete a diósgyőri Szuhai Rodrigo felnőtt fedettpályás döntőn szerezett elsőségével zárult a hét. Most március harmadik hetében is folytatódott a diósgyőri sikersorozat, hiszen a Szilvásváradon megrendezett 135 centiméteres fiatal lovas döntő után is Borsod-Abaúj-Zemplén megyei lovasok állhattak a dobogó legfelső fokára. Szuhai Gyula tanítványa, Lukács Loren az összesített négy hibapontjával Edward Z nyergében megnyerte a döntőt, megelőzve klubtársát, Gáncsos László tanítványát, Kisgergely Kata Csengét, aki Bizar VDL-t lovagolta.

Nem emelt akadályokon három tizenkét hibapontos lovas vethetett össze a bronzéremért. Maszlag Ilona tanítványa, Kovács Noémi Gut Neuenhofs Corlypsóval pályafutása eddigi legjobb eredményét elérve megnyerte az összevetést, ezáltal a bronzérmet. Negyedik a hárskúti Simicska Anna és a kiskunhalasi Füzér Zsófi.

Kisgergelykatacsenge

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Császár Fotó

Kapcsolódó cikkek
Kommentek