Szuhai Rodrigo a felnőtt elődöntő, Kovács Roland a középdöntő győztese

Og kovacs roland numino

Péntektől vasárnapig zajlott a 2022-23-as fedettpályás szezon első döntője. A Nemzeti Lovarda fedelesében 2,7 millió forint összdíjazásért az öt- és hatéves, valamint az utánpótlás (7-8 éves) lovak mellett a felnőtt kategória fedettpályás döntője kerül megrendezésre.

105 centiméteren zajlott az ötéves lovak elődöntője, ahol 8,40 ponttal a Fekete György által lovagolt pej mén, Nightrider szerezte meg a győzelmet. A ló tulajdonosa dr. Pusztai Zsuzsanna. A második helyen 8,30 ponttal testvériesen osztozott Lukács Loránd Diamant de Semilly apaságú ménje, Donie Brasco Kovács Henrivel a nyeregben, illetve az ifj. Szabó Gábor által bemutatott Nibolensky (tulajdonos: Kórusz Szofia).

Ac Fekete
Fekete György - Nightrider

A hatéves lovak mezőnyében Kovács Henrit már elsőként szólították az eredményhirdetésre Rádiháza Nike nyergében (tulajdonos: Lukács Loránd). Nem meglepetés, hogy a Fabiancsics Horses Lewitzben tenyésztett Diasandro Blue-ja zárt másodikként Faluhelyi Ádámmal, hiszen a páros az egész szezonban ott volt a dobogós helyezettek között. Harmadikként végzett Füzér Flóra és Zidane nevű heréltje.

Ac kovács
Kovács Henri - Rádiháza Nike

125-130 centiméteres akadályok várták az utánpótlás korosztályba tartozó lovakat, ahol a legjobb helyezéseket a hétéves lovak szerezték meg. A leggyorsabb hibátlant Krucsó Szabolcsnak és Diamant de Semilly apaságú kancájának, Diana by Borisnak (tulajdonos: Márki Zoltán) sikerült bemutatnia. A második helyen zárt Nagy Balázs Agropoint Cassiloc apaságú kancája, Málna és Mráz Tamás. Harmadik Szabó Virág Noémi és Toll Central. A ló apja Cornet Obolensky, tulajdonosa a Tóth Jr. Horse Power Kft. A nyolcévesek legjobbja Burucs Borbála saját tenyésztésű ménje, Miami de Garder volt, a páros a negyedik helyen zárta az első versenynapot.

Ac krucsó
Krucsó Szabolcs - Diana by Boris

27 indulót láthatott a közönség a 135 centiméteres felnőtt elődöntőben, ahol Szuhai Rodrigo és Cornet (Diósgyőri VTK) maga mögé utasította a mezőnyt. A dobogós helyeket Búza Krisztián és Gareza, illetve Bohák-Debreczeni Éva és Cortez szerezték meg.

Ac szuhai
Szuhai Rodrigo - Cornet

A 110 centiméteres nyitott versenyszám legjobbja Horváth Dávid Martin volt Kapitánnyal (Pro Equus Lovas Klub), míg 120 centiméteren Szabó Krisztina és Hattrick II (Viktor-i Sportegyesület) szerezte meg a győzelmet. A fiatal lovas Gorzó Eszter és Arwen (Mizsei Lovastanya SE) nem csak korosztálya, de az egész mezőny leggyorsabb hibátlanját teljesítette.

A szombati versenynap a középdöntőkről szólt.

Az ötéves lovak versenyszámában a Kovács Roland által lovagolt Chacco Chau PS 8,50 ponttal szerezte meg a győzelmet. A lewitzben tenyésztett szürke mén tulajdonosa a PSZ Sport Horses Kft. Mindössze egy tizeddel lemaradva csúszott a második helyre Kovács Szilveszter sötétpej ménje, Talisman Kovács Henrivel. Fekete György és Nightrider teljesítménye ezúttal a harmadik helyre volt elég.

Ac kovács
Kovács Roland - Chacco Chau

A hatéves lovakat ezen a napon már 120 centiméteres akadályok várták. Lukács Loránd szürke ménje, Rádiháza Nike kiemelkedően szerepelt, kereken 9 pontot kapott a bíráktól, így ismét megszerezte a győzelmet lovasával, Kovács Henrivel. A Fabiancsics Horses fekete heréltje, Diasandro Blue is tartotta pozícióját, ismét a második helyen zárt Faluhelyi Ádámmal, a páros ezúttal 8,70 pontos minősítést kapott. Az ifj. Szuhai Gyula által bemutatott Cornet Obolensky apaságú Cornet’s Blue SZ végzett harmadikként.

Ac kovács henri
Kovács Henri - Rádiháza Nike

Az utánpótlás lovak mezőnyében is duplázott a pénteki győztes páros: ezúttal is Márki Zoltán kancája, Diana By Boris és Krucsó Szabolcs vezette a tiszteletkört. Ebben a kategóriában is egy második helynek örülhetett a Fabiancsics Horses SE stábja Faluhelyi Ádámnak és a For Pleasure apaságú Forever Gold PS-nek köszönhetően. Szabó Virág Noémi megőrizte harmadik helyét a Tóth Jr. Horse Power Kft. szürke ménjével, Toll Centrállal.

Ac krucsó2
Krucsó Szabolcs - Diana By Boris

A napot és a döntők sorát a felnőtt középdöntő zárta 140 centiméteres akadályokkal és 27 indulóval. A leggyorsabb hibátlant Kovács Rolandtól és Numinótól (ELIT Lovas Klub SE) láthatta a közönség. Az airventes Lehotai Máté és PM Quintera másodikként zárt, harmadik a DEAC színeiben versenyző Szabó-Máriás Sára és Medáll. Az eredményhirdetésre szólították még a következő párosokat: Szuhai Rodrigo – Cornet, Bohák-Debreczeni Éva – Cortez, Mráz Tamás – Viva Cent. A lovasoknak a versenybíróság nevében Juhász Tibor gratulált.

Ac kovács roland numino
Kovács Roland - Numino

A 110 centiméteres nyitott versenyszámban Szabó Krisztina és Hattrick II (Viktor-i Sportegyesület) szerezte meg az elsőséget. 120 centiméteren a nyitott kategóriában Faluhelyi Ádám Pretty Womannel az első, Golden Crumbs nyergében a második helyet szerezte meg, a fiatal lovasok legjobbja pedig Schád Zsófia és Nikol Heart (Berri SE) volt.

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek