A Platthy József Régió csapata a felnőtt bajnok

Riderline 1696

A Fiat Díjugrató Országos Bajnokság második napjának legjobban várt versenyszáma a felnőtt lovasok középdöntője volt, ami egyben a csapatbajnokság végét is jelentette. A 145 centiméterre kiírt kétfordulós versenyszám teljesítéséhez bizonyítania kellett lónak és lovasnak is a rátermettségét, hiszen az akadályok méretét meghaladta a vonalvezetés nehézsége.

Az első hibátlan lovaglásra a 15. lovasig kellett várni és végül csupán két lovas tudta hibapont nélkül teljesíteni mindkét pályát, akik közül a gyorsabb Szentirmai Péter volt Expresszel, így második lett Reischl Márton és Latino. Ifj. Máté István mindössze egy hibapontot gyűjtött a két forduló alatt, így a harmadik helyet érdemelte ki, megelőzve Jármy Vincét és Zeuszt. Egyedüli négy hibapontos teljesítménnyel ifj. Szabó Gábor végzett az ötödik helyen, leggyorsabb 5 hibapontosként pedig Vándor Zsófia a hatodikon.

Az egyéni eredmények így teljesen átrendeződtek, egyedül az első hely maradt ugyanabban a kézben, hiszen a tavalyi bajnok páros, Timpex Bölcsész és ifj. Szabó Gábor meg tudta őrizni pozícióját a verőhiba ellenére. Második helyre jött fel Szentirmai Péter, harmadikra pedig Reischl Márton 4,91-es és 4,96-os eredménnyel. Negyedik helyen áll Jármy Vince Zeusszal, őt követi Vándor Zsófia és ifj. Tóth László.

A csapatversenyben magabiztosan végzett az első helyen a Platthy József régió csapata Máté István vezetésében, tagjai Máriás Sára, ifj. Máté István, ifj. Szabó Gábor és Técsy Attila voltak.

Második lett a csapatbajnokságban a Némethy Bertalan régió csapata, Hollé Sára, ifj. Kövy András, Mráz Tamás és Reischl Márton összeállításban, melynek vezetője Hollé László volt.

Harmadik pedig a tavalyi győztes, a Nagy Antal által vezetett Bács-Kiskun megye csapata, Weinhardt Virág, Füzér Gábor, Horváth Balázs és Fazekas István összeállításban.

Felnottcsapat OB2019

Blaskó Nikolett az amatőrök, Tóth Balázs pedig a gyermekek legjobbja a FIAT OB második napján

A Fiat Országos Bajnokság második napját az amatőr lovasok nyitották meg. A 120 centiméterre kiírt elődöntő egyben a csapatverseny első fordulója is volt.

A legnépesebb kategóriában összesen 17 hibátlan lovaglás született, akik közül a leggyorsabb Blaskó Nikolett és Lay Your Love On Z nevű lova volt. Őt követte Prosper Lovasklub színeiben versenyző Baumann Bori Kimérával, majd Attilás Viktória és Sárgamegye S. Negyedik helyen végzett Németh Viktória, ötödik lett Kalános Éva, hatodik pedig Ádám Karina.

Az amatőr kategória szombaton 10:00-kor folytatódik a középdöntővel, ami egyben a csapatverseny végét is jelenti. A két forduló alapján legkevesebb hibaponttal végző csapat állhat fel a dobogó legfelső fokára, pontegyenlőség esetén pedig összevetésben fog eldőlni a bajnoki cím sorsa.

A gyermek lovasok túlestek már a középdöntőn is, ahol Tóth Balázs volt a legjobb Nordstern nyergében, viszont a tavalyi év bajnoka, a Füzér Gábor felkészített Kiss Lizanna, és Krucsó Szabolcs tanítványa, Törő Csongor állnak a legmagasabb helyezési pontszámokkal, így ők fognak a mezőny végén indulni. Füzér Gábor másik tanítványa ifj. Szuhai Gyula, a Stróbl Dorottya által felkészített Ferencz Dalma és ifj. Szabó Gábor tanítványa, Kisgergely Kata Csenge sem tudott hibázni a két nap folyamán, így ők is holtversenyben nulla hibapontot visznek tovább a döntőbe.

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek